100-jarige Jan© peb

Jan (100) en Maria (97) wonen al 76 jaar in hetzelfde huis: “Het geheim voor onze leeftijd? De goeie band met elkaar”

Hechtel-Eksel -

Op 24 maart mocht de Ekselse Jan Geuens honderd kaarsjes uitblazen. Al 76 jaar lang woont hij samen met zijn vrouw Maria (97) in hun huis in Eksel, al even lang is het koppel getrouwd. Het geheim voor zijn gezegende leeftijd is volgens Jan dan ook de goeie band met zijn vrouw.

Peggy Bynens

Op 24 maart 1924 werd Jan geboren in Eksel. Hij was de zevende in een gezin van veertien kinderen. En zoals dat vroeger ging, heeft hij thuis altijd hard moeten werken. Jan ging aan de slag in de zinkfabriek van Vieille Montagne in Balen. Hoewel hij daar al voltijds werkte in een ploegensysteem, bouwde hij toch ook nog een boerderij uit.

76 jaar geleden stapte Jan in het huwelijksbootje met Maria. Hun huwelijk bracht twee kinderen, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen voort. Na 26 jaar te werken in de zinkfabriek, besloot Jan samen met zijn vrouw Maria om zelfstandig kalver - en varkensboer te worden. Samen heeft het koppel steeds hard gewerkt om de boerderij draaiende te houden.

Bezoekjes

Op zijn pensioengerechtigde leeftijd is Jan gestopt met werken. Sindsdien profiteert hij op zijn gemak van zijn oude dag samen met Maria. “Zij genieten samen van lekker eten en af en toe een goede borrel”, vertelt hun zoon Martin. “Ook het bezoek van de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen vinden ze altijd zeer fijn.”

Het geheim van zijn leeftijd is volgens Jan de goeie band tussen hem en zijn vrouw. Na 76 jaar huwelijk zijn de twee nog steeds samen. Ze wonen ook nog steeds zelfstandig in hun huisje, iets wat met de hulp van de kinderen nog steeds goed lukt. Zoon Martin en zijn vrouw Lisette wonen naast het koppel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer