Na woelige dagen door spanning tussen Koerden en Turken: geen incidenten voorbije nacht in Gent

© FVV

Gent -

Na nachten vol spanning tussen Koerden en Turken heeft de Gentse politie donderdagnacht geen incidenten geregistreerd. Het korps was wel massaal aanwezig op het terrein.

Simon Dekaezemaker

De Gentse politiewoordvoerder Matto Langeraert spreekt van een zeer rustige avond en nacht. “We waren aanwezig in het straatbeeld. Er waren geen incidenten en er zijn geen mensen opgepakt”, klinkt het.

LEES OOK. LIVE. Turken en Koerden komen samen in Gent om statement te maken: sinds 21 uur samenscholingsverbod in voegen

Sinds vorige week spant het in Gent tussen Turken en Koerden. Een Koerdisch nieuwjaarsfeest stak de lont aan het kruitvat. Twee Turkse Tieners kregen begin deze week slaag en sindsdien escaleert de situatie in Gent, mede door invloed uit het buitenland.

Zowel dinsdag- als woensdagnacht vielen jonge Turkse mannen handelspanden van Koerdische eigenaars aan. 22 mannen werden gearresteerd en werden wapens in beslag genomen. Gewonden werden niet gemeld.

Er werd nadrukkelijk opgeroepen tot kalmte door de politie, burgemeester en donderdagavond nog door mensen uit de Gents-Turkse en Koerdische gemeenschap.

Sinds donderdag geldt ook een samenscholingsverbod: vanaf 21 uur is het verboden om met 10 mensen of meer op straat te komen op een tiental locaties waar het onrustig is.

Zaterdag staat nog in het centrum van Gent een mars op de agenda om een staakt-het-vuren te eisen in Gaza. Het is voorlopig onzeker of die mars nog veilig door kan gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen