Donald Tusk.
Volledig scherm
Donald Tusk. © AFP

Poolse premier waarschuwt opnieuw voor oorlog met Rusland: “Letterlijk elk scenario is mogelijk”

De Poolse premier Donald Tusk heeft andermaal gewaarschuwd dat er echt een oorlog met Rusland dreigt en dat Europa daar niet klaar voor is. Volgens Tusk zijn we een “vooroorlogs tijdperk” binnengegaan en zal niemand zich nog veilig kunnen voelen in Europa als Rusland erin slaagt om Oekraïne te verslaan.

24 reacties

  • Kelly Verlinden

    1 maand geleden
    Polen heeft gelijk, blijkbaar het enige land met wat gezond verstand. Binnenkort het grootste en sterkste leger van Europa want het leger van Duitsland is belachelijk tegenwoordig. De fantasten die bidden voor vrede en onderhandelingen moet dringend beseffen dat Rusland zich voorbereidt op een direct conflict van het moment dat China Taiwan aanvalt. Dit is enkel het voorgerecht en Amerika zal het te druk hebben in de oceanen om ons te helpen.
  • Lou Philips

    1 maand geleden
    Hans De Tant, ik denk dat Rusland dat al genoeg geprobeerd heeft, niet? But "it takes two to tango". Al wat Rusland inneemt/bevrijdt is voor goed verloren voor Ukraine, zo simpel is het.
  • René Lodeweyckx

    1 maand geleden
    Geen enkele Europese leider hoor een suggestie doen in de richting van diplomatie. En overal in Europa is de staatsschuld torenhoog. En overal in Europa is er stevig bespaard op defensie. En overal in Europa heeft men andere problemen. En er zijn Europese verkiezingen,dus…
  • Hans De Tant

    1 maand geleden
    "Elk scenario is mogelijk". Dus onderhandelingen en vrede ook?
  • Hubert Vanmechelen

    1 maand geleden
    'Ik wil niemand bang maken,' zegt Tusk. Maar ... is bangmakerij niet de beste manier om een draagvlak te creëren bij de mensen ter verhoging van de defensieuitgaven !?