GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Zutendaal stopt 132.000 euro van PWA-fonds in keuken Lieteberg: “Daar is fonds niet voor opgericht”

ZUTENDAAL
Meerderheid: ZVP (12)Oppositie: CD&V (6)

PWA-fonds: De 132.000 euro die nog in het PWA-fonds zit, wordt gebruikt om een nieuwe keuken en cafetaria te bouwen in bezoekerscentrum Lieteberg. Al was dat niet helemaal naar de zin van oppositiepartij CD&V.

Het fonds werd enkele jaren geleden opgericht om werkzoekenden in Zutendaal op te leiden en te begeleiden naar werk. Maar daar is volgens burgemeester Ann Schrijvers (ZVP) in al die jaren maar één keer gebruik van gemaakt. “Dat was voor kuiswerk in de Lieteberg”, zegt Schrijvers. “Er is nu voor de uitbating van het cafetaria en de keuken van de Lieteberg een engagementsovereenkomst met de vzw Arbeidskansen. Het gaat hier dus om sociale tewerkstelling. Het lijkt ons dan ook zinvol om de restmiddelen in het PWA-fonds te gebruiken voor de vernieuwing van de keuken en cafetaria van de Lieteberg. Maar daarvoor moeten we het reglement aanpassen.”

Veerle Remans, van oppositiepartij CD&V, zegt dat haar fractie wel te vinden is voor de herinrichting maar niet met middelen die uit het PWA-fonds komen. “Het gaat hier over een investering in een keuken en cafetaria”, zegt Remans. “Dat is niet de reden waarom het fonds werd opgericht. Het zou een teken van respect zijn als we het reglement van het PWA-fonds niet wijzigen en de middelen die er voorzien zijn gebruiken waarvoor ze dienen. En dat is inwoners die werkzoekend zijn opleiden en begeleiden naar werk. We gaan dan ook niet akkoord met het wijzigen van het reglement.”

Lieteberg: Nog ging het licht op groen voor de inrichting van de onthaalruimte van de Lieteberg. Dat gebeurt in functie van de biodiversiteitsexpositie die door een externe firma wordt uitgerold. Het nieuw onthaal zal in september klaar zijn en de expositie in oktober 2025.

Wegenis: De raad heeft voor de tweede keer de aanleg van een weg dwars op de Noordlaan goedgekeurd. Die is nodig voor de bouw van 16 eengezinswoningen. (cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer