Een ‘rougeke’ met passievruchtsmaak: lekker of niet? HLN-biersommelier proeft: “Verraderlijk biertje”
Wie fruitbier zegt, denkt meteen aan bier met rood fruit. Maar brouwerij Mort Subite lanceert deze zomer de Crime of Passion, een fruitbier met passievrucht. Níét als aroma, maar echt met het sap van het fruit in je bier. Zulke creaties flopten eerder al in het verleden: kan dit bier die pogingen doen vergeten? HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft het: “Dit is een verraderlijk biertje.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Is het echt gezonder om brood eerst in te vriezen en pas na het ontdooien op te eten? En wat doet het met je lichaam?
-
Independer
Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
Je hoort en leest het de laatste jaren wel vaker: kijkers die hun televisieabonnement opzeggen en alleen nog via het internet naar tv kijken. Zo bespaar je geld, dat is een feit. Maar er zijn ook goede redenen om je decoder tóch te houden. Independer.be somt ze op. -
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” -
-
PREMIUM
“Met de juiste voeding vermijd je hoofdpijn en stijve spieren": wat eet en drink je best voor en na een loopwedstrijd?
-
Zo maak je je kip even lekker als bij de Chinees (en waarom dat écht de moeite is)
Wie in een Chinees restaurant als eens kip heeft besteld, weet: zo mals als daar krijg je de kip thuis nooit. Hoe komt dat en hoe kan je die zelf even lekker klaarmaken? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt het geheim van zo’n smaakvol en mals kipgerecht, en deelt zijn favoriete recept. “Dit is echt een wereld van verschil.” -
Spaargids.be
Hoeveel zakgeld geef je aan een jong kind? En aan een tiener? Zo maak je een slimme beslissing
Nee, door zakgeld te geven, leer je je kinderen niet automatisch met geld omgaan. Maar het is zeker een goed begin. Vanaf wanneer geef je hen dan zakgeld? Hoeveel? En hoe evolueert dat bedrag naarmate je kinderen ouder worden? Spaargids.be vroeg advies aan financieel specialist Annelou van Noort, medeauteur van het boek ‘Later word ik rijk’. -
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
-
PREMIUM
HLN-biersommelier test 18 pintjes uit de supermarkt en deelt 3 keer een 9/10 uit: “Maar dit bekende merk smaakt flauw”
-
HLN Shop
Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?
Een hond die smekend naar je opkijkt terwijl je aan het eten bent, of een kat die zich behaaglijk op je schoot vlijt zodra je een koekje pakt: huisdieren weten hoe ze ons moeten verleiden voor een hapje van ons eten. Maar hoe veilig is het eigenlijk om ze te laten meesnoepen? En welke voeding kun je maar beter ver bij ze vandaan houden? HLN Shop overloopt welke hapjes schadelijk zijn voor je huisdier. -
PREMIUM
Biersommelier proeft 24 alcoholvrije bieren en deelt zowel een 0/10 als 9/10 uit: “Dit is dé verrassing: perfect alternatief en niet eens duur”
Sinds de tweede generatie alcoholvrije bieren op de markt kwamen, zijn ze plots overal. “En er zitten er ook heel wat lékkere tussen”, vindt onze HLN_biersommelier Sofie Vanrafelghem. Maar welke alcoholvrije bieren uit dat grote aanbod zijn je geld waard? Ze proeft blind negen alcoholvrije pilsen en vijftien speciaalbieren die je tegenkomt in de supermarkt. Ze buist er zeven, maar is ook aangenaam verrast. “Dit is geen waardig alternatief voor het niet-alcoholvrije broertje.” -
PREMIUM
‘Groenten zijn gezonder dan fruit’ en ‘seizoensgroenten zijn altijd goedkoper’: welke 6 mythes over groenten zijn waar?