Er is geen verband tussen de arrestatie van het koppel en de drugssmokkel in een lading tonijn in Lebbeke.
Foto: Belga

Medewerker gemeente Lebbeke en partner opgepakt omdat ze adressen opzochten en aan drugsmilieu doorspeelden

Een medewerker van het gemeentebestuur van Lebbeke in Oost-Vlaanderen is opgepakt omdat ze informatie zou hebben doorgespeeld aan het drugsmilieu. Ze zou in het rijksregister adressen hebben opgezocht, waar later aanslagen werden gepleegd. Dat zou ze gedaan hebben op vraag van haar man. Het koppel is opgepakt en zal later voor de onderzoeksrechter komen.

In februari werd er een zelfgemaakte brandbom in een appartementsgebouw in een woonwijk in Mortsel gegooid. Onderzoek naar die ontploffing wees al snel in de richting van de 29-jarige vrouw en 29-jarige man.Ā 

De vrouw had namelijk als medewerkster van het gemeentebestuur van Lebbeke een dag voor de aanslag via het rijksregister de adresgegevens van de slachtoffers in Mortsel geraadpleegd.Ā 

Na verder onderzoek bleek dat de vrouw nog opzoekingen gedaan had die mogelijk gelinkt kunnen worden aan een 5-tal ernstige geweldsincidenten in het drugsmilieu. De opzoekingen die de vrouw deed, zouden in opdracht geweest zijn van haar echtgenoot.

Er werden vervolgens 2 huiszoekingen uitgevoerd in Puurs-Sint-Amands en Lebbeke. Het koppel werd gearresteerd en ze zullen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Ā 

Geen verband met drugs in tonijn

Begin deze week werd ook al in Lebbeke cocaĆÆne onderschept in een lading bevroren tonijn, maar er zou geen verband zijn met de feiten die het koppel pleegde.

De container was geladen met 20 ton diepgevroren tonijn. Dat bleek een deklading te zijn voor bijna 3 ton cocaĆÆne. De Civiele Bescherming heeft de tonijn overgeladen om te vernietigen.

De gerechtelijke politie kon 8 verdachten oppakken, 3 daarvan hebben de Nederlandse nationaliteit, 4 zijn Belg en 1 persoon heeft de Turkse nationaliteit. De onderzoeksrechter van Dendermonde heeft 6 verdachten aangehouden, 2 zijn vrij onder voorwaarden.

Meest gelezen