Burcht

Meisje (4) nog steeds kritiek na incident tijdens turnles: onderzoeksrechter aangesteld

© google

Het meisje van vier dat levensgevaarlijk gewond raakte tijdens de turnles in het Antwerpse Burcht verkeert zaterdag nog steeds in kritieke toestand. Er is een onderzoeksrechter op de zaak gezet om het incident te onderzoeken.

pvs, mkm

Het ongeval gebeurde vrijdag omstreeks 11 uur. Een vierjarig meisje uit de ‘bumbaklas’ van de Sint-Martinusschool in het Antwerpse Burcht raakte levensgevaarlijk gewond tijdens de turnles. Volgens het parket gebeurde dat toen het kind kwam vast te zitten in een turntoestel, met zuurstofgebrek tot gevolg. Geert De Corte, algemeen directeur Katholieke Scholen aan de Schelde, verduidelijkte dat het incident gebeurde tijdens het spel ‘reis rond de wereld’. Daarbij moesten de kinderen een hindernissenparcours afleggen in de turnzaal.

Een leerkracht en de directeur, die zagen dat het misging met het meisje, zijn onmiddellijk de reanimatie gestart zodat het kind voldoende zuurstof had tot de hulpdiensten arriveerden. “De spoedarts meldde bij zijn vertrek naar het UZA in Edegem dat het kind nog steeds in kritieke toestand verkeerde, maar dat er een stabiele hartslag was”, verklaarde De Corte vrijdag.

Een dag later blijkt dat het kind nog steeds in kritieke toestand verkeert. Dat bevestigt het Antwerpse parket zaterdag. Het parket zegt ook dat er ondertussen een onderzoeksrechter werd aangesteld in een onderzoek dat voorlopig gekwalificeerd wordt naar onopzettelijke slagen en verwondingen.

Bij de scholengroep valt te horen dat iedereen er zeer zwaar aangeslagen is. De school staat ook in nauw contact met de ouders en het ziekenhuis om de situatie op de voet op te volgen.