© Politie Carma

Politie Carma arresteert acht Limburgers en drie Nederlanders in drugsonderzoek

Genk -

Elf mannen tussen 33 en 56 jaar zijn afgelopen week gearresteerd bij huiszoekingen in Genk, Bilzen, Diepenbeek en in Nederland. Ze worden verdacht van handel in drugs. Bij de invallen werden grote sommen geld gevonden, net als drugs en een wapen.

Marij Wyers

Drie verdachten wonen in Nederland en worden aan ons land uitgeleverd. Voor dit drugsonderzoek werkte politie Carma samen met de Nederlandse collega’s. Op maandag en donderdag vielen ze binnen op tien adressen. In ons land waren de huiszoekingen in Genk, Bilzen en Diepenbeek. Acht mannen uit die gemeenten en drie Nederlanders werden in de boeien geslagen.

Geld

Tijdens het doorzoeken van de woningen vonden de politiemensen dealershoeveelheden drugs en ook dikke pakken cash. Er lag ook een wapen. Enkele gsm-toestellen en drie auto’s, die vermoedelijk gebruikt werden bij de drugsverkoop, werden in beslag genomen.

Vier van de acht Limburgse mannen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze werden aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. De vier andere verdachten mochten na verhoor het commissariaat verlaten. De drie Nederlanders worden nog uitgeleverd aan België.

Politie Carma voert het onderzoek samen met het parket Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer