Traditionele drukte op Vlaamse snelwegen op vrijdag voor paasvakantie

© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Het is vrijdag al de hele dag bijzonder druk op de Vlaamse snelwegen, een jaarlijks terugkerend fenomeen op de laatste weekdag voor de paasvakantie. Dat is vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum. Omstreeks 16.45 uur staat er op de Vlaamse snelwegen zowat 220 kilometer file.

Bron: BELGA

Vrijdagvoormiddag rond 10.30 uur werd er al een uitzonderlijk hoog filecijfer genoteerd. “Er stond toen al 70 kilometer file. Dat is een waarde die we normaal niet zien op dat uur. Sindsdien zijn de files blijven aandikken, gespreid over de Vlaamse snelwegen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Volgens Bruyninckx is er momenteel zeer veel volk op de weg. “Het typische vrijdagpatroon maar dan aangedikt door de uittocht voor de paasvakantie. Hier en daar zijn er bovendien incidenten, die voor nog extra hinder zorgen op de reeds superdrukke wegen.”

Zo staat er rond 16.45 uur zowat 13 kilometer file met stapvoets verkeer op de E40 van Oostende naar Brussel ter hoogte van Wetteren. Daar was een ongeval gebeurd en moest er getakeld worden. De weg is ondertussen vrijgemaakt. In de andere richting van Brussel naar de kust staat er een kijkfile van Aalst tot Wetteren, over een afstand van 10 kilometer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen