Direct naar artikelinhoud
media

Fox News-stichter Roger Ailes (77) overleden

Roger Ailes.

Roger Ailes, de stichter van Fox News, is vanochtend op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt, zo schrijft de BBC. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

In een persmededeling liet zijn vrouw Elizabeth weten dat ze "diep bedroefd is en een gebroken hart heeft" door het overlijden van haar man, een "patriot".

Ailes was de grote baas van Fox News, sinds het in 1996 gelanceerd werd. Onder zijn bewind groeide de zender uit tot een succesvol en invloedrijk kijkcijferkanon.

Seksuele intimidatie

Ailes stapte vorig jaar bij Fox News op nadat een bekende tv-presentatrice hem had beschuldigd van seksuele intimidatie en hem daarvoor had aangeklaagd. Volgens Gretchen Carlson had Ailes haar de deur uitgewerkt omdat ze geen seksuele relatie met hem wilde aangaan. De topman ontkende dat.

Het vertrek van Ailes was een gevolg van een intern onderzoek door 21st Century Fox naar de beschuldigingen van de presentatrice.

Ondanks het verleden spreekt Fox News vandaag vol lof over de oude baas van het concern. "Roger was de stuwende kracht achter het bedrijf."