© EPA-EFE

Ook Biniam Girmay lag erbij toen Van Aert viel, hij start wél in de Ronde: “Nog steeds pijn, maar het gaat al veel beter”

Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) komt zondag gehavend aan de start van de Ronde Van Vlaanderen. De Eritreeër ondervindt nog steeds last van zijn crash in Dwars door Vlaanderen afgelopen woensdag, maar zegt wel aan de betere hand te zijn. Girmay kwam, in tegenstelling tot andere renners, zonder breuken uit de valpartij en lijkt klaar om zondag alweer te koersen.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

“Ik heb veel geluk gehad bij de valpartij van woensdag”, vertelde Girmay tijdens een persmoment. “Ik heb geen breuken en ben over het algemeen in orde. Ik heb donderdag een beetje op de rollen getraind en heb vandaag wat op de weg gereden, met een korte passage over de kasseien. De pijn is zeker nog niet weg, onder andere aan mijn ribben heb ik nog last. Het gaat wel steeds beter met me. Van donderdag op vrijdag heb ik een goede nachtrust gehad.”

Over zijn kansen in de Ronde deed Girmay nog geen uitspraak. De renner gaf aan niet te kunnen inschatten hoe hij zondag aan de start  zal verschijnen. Een uitgesproken winnaar duidde hij evenmin aan.

“In een wedstrijd is alles mogelijk. Er zijn altijd favorieten, dat klopt, maar het is niet zeker dat ze ook zullen winnen. Een minder bekende renner maakt evengoed kans. Niemand had kunnen voorspellen dat ik Gent-Wevelgem (in 2022, red.) zou winnen. Alles is dus mogelijk. Wat mezelf betreft, kan ik jullie nu nog weinig zeggen. We zullen nog twee dagen moeten wachten. Ik zal vermoedelijk pas tijdens de koers zelf, vooral op de kasseistroken, kunnen inschatten waartoe mijn lichaam in staat is.”

Girmay deelde tenslotte ook nog kort zijn verdere seizoensplannen mee. “De Ronde wordt mijn laatste voorjaarskoers. Daarna neem ik een periode van rust in mijn eigen land, zal ik trainen op hoogte en me voorbereiden voor de Ronde van Frankrijk.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer