© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Prachtig moment op het Kiel: broer van Tim Nicot zorgt dat overleden Beerschot-speler toch aanwezig is op huldiging kampioenenploeg

Voor aanvang van de wedstrijd Beerschot - Jong Genk zette de thuisploeg zijn kampioenen van 2014 in de bloemetjes. Onder meer trainer Urbain Spaenhoven, aanvoerder Davy De Smedt en Jurgen Cavens waren aanwezig en er was ruimte voor een eerbetoon aan de inmiddels overleden ex-speler Tim Nicot.

Hannes Van Gael

De Mannekes, toen onder de naam KFCO Beerschot-Wilrijk, begonnen na het faillissement in 2013 aan hun steile opmars richting profvoetbal. Aan het einde van dat seizoen pakte mauve-wit zijn eerste van enkele opeenvolgende titels. Coach Urbain Spaenhoven was de architect van het succes. Onder anderen Frank Magerman, Djuric Ascencion, Peter Nys, Dyron Daal, Jef Snyders en Tim Nicot speelden in eerste provinciale alles op een hoopje.

LEES OOK. Tien jaar na titel van Beerschot Wilrijk in eerste provinciale: “Explosie van emoties oversteeg alles wat we daarvoor hadden meegemaakt”

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Vrijdagavond kwamen ze nog eens samen op het Kiel en werden ze voor een volle sfeertribune gehuldigd.

Het zorgde voor een uitgelaten sfeer in het Olympisch Stadion, maar er was ook een pakkend moment. Tim Nicot, één van de kampioenenmakers, liet in mei 2015 het leven door een hartstilstand tijdens een voetbaltoernooi met vrienden.

Tim Nicot in het shirt van Beerschot-Wilrijk in 2014.© WAS

Toch was Tim Nicot er vrijdag bij op het Kiel. Zijn broer Steven had namelijk de urne van Tim meegenomen naar het stadion, zodat ook de overleden linksachter deel kon uitmaken van de viering.

Knap van de Mannekes en broer Steven.

Beerschot won de wedstrijd tegen Jong Genk uiteindelijk met 1-0.

LEES OOK. Ultieme gelijkmaker Jong Genk afgekeurd: Beerschot wint na knotsgekke slotfase en ruikt de promotie!

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners