De tien kandidaten van ‘De mol’ worden geblinddoekt en zonder een woord te zeggen naar het hotel gebracht.© GoPlay

Zo geraken de kandidaten van ‘De mol’ op locatie zonder elkaar te zien of horen: “Eén voor één naar toilet”

Afgelopen zondag zijn tien kandidaten al voor het twaalfde seizoen aan het mollen geslagen. De kandidaten kregen elkaar allemaal wel pas voor het eerst echt te zien toen ze de openingsproef hadden afgerond. Toch waren ze van de dag ervoor al samen op reis. Hoe lukt het om de kandidaten zo’n lange tijd van elkaar te ‘scheiden’?

debn

Tien kandidaten die elkaar pas voor het eerst zien wanneer ze allemaal uit het water zijn en bij Gilles De Coster aan tafel zitten, logistiek moet het een heus werkje zijn om dat mogelijk te maken. En dat blijkt ook zo te zijn als we naar De mol: behind the scenes kijken.

In de eerste aflevering van het seizoen is te zien hoe de crew ’s ochtends de kandidaten één voor één opwacht op de luchthaven van Zaventem om te vertrekken naar een – op dat moment nog – onbekende bestemming. Pas wanneer ze kennismaken met online reporter Kelly weten ze dat ze naar het warme Sicilië trekken.

Coco krijgt te horen dat ze veel te warm is aangekleed om naar Sicilië te vertrekken. Al was het wel maar vier graden warm bij vertrek op de luchthaven.© GoPlay

Maar ook op dat moment weten de tien deelnemers nog niet met wie ze op mollenjacht gaan. “Het is niet de bedoeling dat je je medekandidaten al leert kennen”, zegt Kelly wanneer ze Bernard ontmoet. “Dus jullie reizen samen, maar apart.” Voor Bernard was dat alvast “heel moeilijk”. “Ik moet dus eigenlijk de meest asociale versie van mezelf zijn?”

Inderdaad, want de kandidaten zitten verspreid op de luchthaven en zitten ook apart op het vliegtuig. Karolien zit bijvoorbeeld naast een koppel aan het raam van het vliegtuig, terwijl Stephanie helemaal alleen een rijtje stoelen voor zich heeft. Michaël zien we meer achteraan aan het gangpad zitten. (Lees verder onder de foto)

Philippe koos ervoor om in een hoekje een boek te lezen, terwijl Senne voor een boek koos in een bar.© GoPlay

Wanneer ze op Sicilië aankomen, wacht de crew een aangename verrassing. De chauffeur van Gilles Van Bouwel en co. staat hen op te wachten met de naam Alain Protput, verwijzend naar de komische serie Het eiland. Alle kandidaten krijgen voor het instappen van de bus een blinddoek op en mogen niets meer zeggen. Zo kunnen ze elkaar niet zien of horen en vervolgens worden ze naar het hotel gebracht waar ze ook elk apart hun valies moeten pakken. Slapen? Uiteraard ook apart.

Alle kandidaten krijgen voor het instappen van de bus een blinddoek op en mogen niets meer zeggen

De volgende dag zien we de kandidaten naar de eerste proef rijden. Dat gebeurt in kleine busjes waar de kandidaten opnieuw geblinddoekt in zitten en niets mogen zeggen. Ook het stuk tussen de voorbank en achterbank is afgedekt. “Het is een beetje vreemd want gewoonlijk praat ik veel, maar nu kon ik niets zeggen tegen hen”, zegt één van de lokale assistenten.

(Lees verder onder de foto’s)

In de busjes waarin de kandidaten vervoerd worden, werd de achterbank afgedekt.© GoPlay

De kandidaten mochten tijdens hun vervoer niet praten.© GoPlay

Eens de tien deelnemers aankomen op de plek waar ze zich klaarmaken om te beginnen aan de openingsproef, kunnen ze elkaar nog steeds niet zien. “We brengen hen één voor één naar het toilet, maar dat kan wel duren met tien mensen” legt Gilles Van Bouwel, de mol van 2016, uit in het filmpje.

En soms ontstaat er ook verwarring. Wanneer Gillian mag uitstappen, wil ook een andere deelnemer uitstappen. Maar die stuit op een ‘njet’ van Van Bouwel. De kandidaten kleden zich vervolgens een voor een om in een kamer en moeten geblinddoekt het water op. Wanneer het sein wordt gegeven dat de eerste proef start, zien ze elkaar voor het eerst hangen aan de boot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer