Het lijkt een gewoon steentje, maar vondst van 7-jarige Riley zou weleens duizenden euro’s waard kunnen zijn

De 7-jarige Riley Betteridge vond op enkele honderden meters van zijn huis een interessant ‘steentje’. En dat ‘steentje’ zou wel eens duizenden euro’s waard kunnen zijn.

SGG

Het is niet ongewoon dat de 7-jarige Australische Riley met bijzondere stenen thuiskomt. De jongen groeide namelijk op in een gebied dat bekendstaat voor de vondsten van edelstenen. Zijn ouders hebben er een bedrijfje dat saffieren verkoopt en dus kreeg hij de kennis met de paplepel ingegoten.

Enkele dagen geleden vond Riley op enkele honderden meters van zijn huis een ‘steentje’ dat hij trots aan zijn vader liet zien. En die was bijzonder enthousiast. De jongen vond namelijk een saffier zonder al te veel insluitsels, waardoor die wel eens enkele duizenden euro’s zou kunnen waard zijn. Volgens zijn vader heeft Riley er echt het oog voor. “Dat ziet er echt goed uit, maat”, hoor je zijn papa zeggen terwijl hij de steen inspecteert. “Dat is veruit je beste steen tot nu toe.”

Het is niet de eerste keer dat de familie Betteridge een fameuze vondst doen bij hen in de regio. Zo vond vader Betteridge in 2022 al een saffier van 834 karaat in de buurt van hun huis.

@betteridge_sapphires Riley found this 14.5ct Clean Australian Sapphire Crystal today. This stunner will facet a huge gem potentially worth thousands. What an absolute little legend! #coolkid #familyfun #theboy #rare #australia #sapphire #rockhound #betteridgesapphires #mattbetteridge ♬ Epic Motivational - Viongga Music
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer