Celstraf voor leerkracht uit Ieperse school die relatie had met leerlinge

De strafrechter in Ieper heeft een leraar donderdag veroordeeld tot tien maanden met uitstel. De man had een relatie met een minderjarige leerlinge. Hij had de verantwoordelijkheid omdat ze minderjarig was, oordeelt de rechter, zelfs als ze ermee instemde.

Eind 2015 dienden de ouders van een leerlinge van de Heilige Familieschool in Ieper klacht in tegen de man omdat hij er al jarenlang een relatie op nahield met een 17-jarige leerlinge. Er werd een tuchtprocedure opgestart en de leraar werd geschorst.

Op een laptop van de leerkracht werden ook 531 kinderpornografische foto’s gevonden. Omdat het niet kon worden aangetoond dat die ook op de computer stonden op de datum waarvoor de man gedagvaard werd, werd de veertiger voor die tenlastelegging vrijgesproken.

Schadevergoeding

Voor de aanslag tegen de zeden van de tiener vroeg de man de opschorting. De rechtbank oordeelde dat de feiten daarvoor te zwaarwichtig zijn. Omdat hij schuldinzicht toont, krijgt hij wel een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet hij zich beroepshalve onthouden van functies waarin hij een vertrouwensband heeft met minderjarigen en moet hij zijn werkgevers op de hoogte brengen van het vonnis.

De burgerlijke belangen werden in der minne geregeld. Ondertussen betaalde de man een schadevergoeding aan het meisje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen