Vegetarisch

Zoete aardappelwafeltjes met avocado, tomaatjes en zure room

© Joke Van den Heuvel

Wie zegt dat een wafel altijd zoet moet zijn? Hartige wafels zijn in! Deze exemplaren zijn gemaakt met zoete aardappel en havermout: je voegt geen suiker toe en werkt ze af met avocado, tomaten en zure room. Snel op tafel en eens iets anders dan een avocado-toast. Lekker als ontbijt, lunch of op de (paas)brunch.

Emma Desmet

Ingrediënten (voor 4 personen):

Voor de wafeltjes

100 g havermout

1 middelgrote zoete aardappel

100 ml melk

2 kl bakpoeder

1 el maiszetmeel

snufje zout

2 el arachideolie

Voor de afwerking

4 el zure room

handvol rode en gele kerstomaatjes

1 avocado

peper en zout

Bereiding:

1. Maal de havermout tot een fijn meel in de keukenrobot. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook gaar in gezouten water.

2. Giet de zoete aardappel af en mix er de melk, het havermoutmeel, het bakpoeder, het maiszetmeel en het zout onder. Vet het wafelijzer in met een beetje olie. Bak de wafeltjes één voor één op de hoogste stand van het wafelijzer.

3. Snijd de avocado overlangs in twee, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit. Snijd in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Schik de wafeltjes in een kommetje, lepel er wat zure room op, leg er blokjes avocado en kerstomaatjes bij en kruid met peper en zout.

Liever geen zoete aardappel? Dit recept kun je ook perfect maken met gewone bloemige aardappelen. Werk de wafeltjes dan bijvoorbeeld af met kruidenkaas en gerookte zalm.

Recept: Manon Van Aerschot

Foto: Joke Van den Heuvel