GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Houthalen-Helchteren gaat markten aantrekkelijker maken

HOUTHALEN-HELCHTEREN
Meerderheid: Vooruit-Groen-Plus (9), CD&V (7) en N-VA (4)Oppositie: BUUR (8) en VB (3)

Jaarmarkten: Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren gaat markten en in het bijzonder jaarmarkten aantrekkelijker maken. Dat liet schepen Jef Verpoorten weten naar aanleiding van een tussenkomst van oppositieraadslid Eefje Vanwortswinkel

De raadsleden moesten zich buigen over een wijziging in het aanvullend reglement van de jaarmarkt in Houthalen-Oost. Voor oppositieraadslid Vanwortswinkel (BUUR) de gelegenheid om te vragen hoe het komt dat het aantal marktkramers achteruit gaat. “En welke maatregelen neemt de gemeente om de toekomst van de markten te vrijwaren?”, vroeg het raadslid zich luidop af. Schepen van Middenstand en Ruimte Jef Verpoorten (CD&V) beaamt dat er een daling is. “Vorig jaar hadden we voor de jaarmarkt in Houthalen-Oost 60 kramers op paasmaandag en voor dit jaar hebben we maar 52 inschrijvingen. De organisatie verloopt in samenwerking met de vzw Limburgse Marktkramers. Het is de vereniging die voor de marktkramers zorgt. Om de jaarmarkt in het centrum van Houthalen op te waarderen hebben we beslist om die nauwer te laten aansluiten op de kermis. Zo krijgt iedereen het gevoel dat het één compact gebeuren is. Voor het eerst in decennia hebben we besloten opnieuw een jaarmarkt in Meulenberg te organiseren. Die zal plaatsvinden voor het Casino en aangevuld worden met lokale hobbyisten en Turkse muzikanten. Voorlopig hebben we hiervoor dertien inschrijvingen.”

Kerkhof: Het kerkhof van Houthalen wordt een stukje groter. De gemeente heeft immers een aanpalend stukje grond kunnen kopen voor 45.000 euro. (cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer