GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Petitie voor glascontainer die na 15 jaar weggehaald werd in Berlingen

Wellen
Meerderheid: Vooruit-ROB (9) en CD&V (3)Oppositie: Open VLD (4), VAW (2) en N-VA (1)

Christina-kapel: De voorbije weken denderden enkele brokstukken van de Heilige Christinakapel in het centrum van Wellen. “Het gaat duidelijk niet zo goed met het monument”, stelde raadslid Sandra Jans (Open VLD) vast. Voorlopig zijn nadarhekken rond het gebouw geplaatst. “Kennelijk is er gevaar? Is er al een dossier om dit snel op te lossen”, vroeg de oppositie zich af. “Er is uiteraard een opdracht uitgeschreven”, zei schepen Ellen Punie (Vooruit-ROB). “Bedrijven hebben nu zestig dagen de tijd om in te tekenen.” Desnoods wilt de gemeente ook voorlopige noodherstellingen uitvoeren, mocht dat nodig zijn.

Petitie voor glascontainer: Buren in Berlingen zijn met een petitie rondgegaan om hun glascontainer te behouden. Die is weggehaald na advies van de politie. De container zou het zicht op de rijbaan belemmeren. “Nochtans stond die daar al vijftien jaar”, stelt Marc Weeghmans (Open VLD). “En nu is die plots gevaarlijk? Een grote meerderheid van de inwoners van Berlingen wil hem juist behouden. Is er desnoods niet ergens anders een plaats voor zo’n glasbol?” Volgens burgemeester Els Robeyns (Vooruit-ROB) is dat niet zo eenvoudig. “We kunnen het advies van de politie toch niet zomaar naast ons neerleggen? Andere locaties zijn onderzocht, maar niemand wilt natuurlijk graag een glascontainer voor de deur.” Gevolg: de inwoners van Berlingen moeten nu met hun glas naar het recyclagepark. “Of net over de grens in Hoepertingen bij Borgloon. Daar staat ook een glascontainer”, knipoogde burgemeester Robeyns.

Parking jeugdheem: Raadslid Stephanie Billen (Open VLD) vroeg om de parking aan het Jeugdheem uit te breiden. “Nu moet er vaak geparkeerd worden in een aanpalend grasveld. Soms rijden bestuurders zich daar zelfs vast. Een grotere parking is nuttig voor het jeugdheem én de bloesemtoeristen. Dat zou ook goed zijn voor onze handelaars.” Raadslid Kristien Treunen (CD&V) wees erop dat er wel regels zijn die gevolgd moeten worden. “We kunnen niet zomaar overal parking aanleggen. Maar een beperkte uitbreiding is wel mogelijk voor een tiental wagens. Daar gaan we ook werk van maken.” (toro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer