In de Boomgaardstraat in Dworp deed zich zaterdagochtend een tragisch ongeval voor.
Volledig scherm
In de Boomgaardstraat in Dworp deed zich zaterdagochtend een tragisch ongeval voor. © Gilles Vandroogenbroeck

Man die stierf op oprit in Dworp kwam ten val door openstaand portier en maakte ongelukkige val

UpdateEr zijn meer details bekend over de dodelijke aanrijding van zaterdag in de Boomgaardstraat in Dworp. Bij het ongeval werd een 59-jarige man door zijn eigen vrouw aangereden op de oprit van een woning. De MUG kwam nog ter plaatse, maar voor de man kwam alle hulp te laat. Uit onderzoek blijkt nu dat de man ten val kwam door een openstaand portier en een bijzonder kwalijke val maakte.

  1. Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorwegdrama in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartverscheurend”
    PREMIUM

    Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorweg­dra­ma in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartver­scheu­rend”

    Steven Vanfroyenhoven (50), ervaren medewerker bij Infrabel met meer dan 25 jaar dienst, krijgt op vrijdag 5 mei 2023 een oproep over een tragisch ongeval in het station van Zaventem. Bij aankomst ziet hij overal huilende en roepende jongeren. Ter plaatse speelde Steven een cruciale rol in de coördinatie van de hulpverlening op de sporen en de herstelling van de treindienst. Maar vooral het verdriet van de familie van de overleden jongen is hem bijgebleven. “Het gebeurt niet vaak dat mensen op de plaats van een ongeval hun familielid nog willen zien”, zegt Steven, die ook voor spoorlopers nog een duidelijke boodschap heeft.
    Zaventem
  2. Hoe Oud Beersel via zijn geuze het toerisme een duwtje geeft: “We willen van de regio ‘Lambiekland’ maken”
    PREMIUM

    Hoe Oud Beersel via zijn geuze het toerisme een duwtje geeft: “We willen van de regio ‘Lambiek­land’ maken”

    Duizenden liters geuze liggen te rijpen in de kelders van ‘geuzestekerij’ Oud Beersel, dankzij Gert Christiaens, die in 2005 de geuzestekerij nieuw leven inblies. Met de productie van lambiek met infusies is hij al een voortrekker, maar nu schakelt Gert een versnelling hoger. Hij wil via zijn bier meer toeristen naar de regio lokken. “Ik zeg altijd: ‘één plus één, dat is drie’, als het neerkomt op geuze.”
    Beersel