VIDEO. Net geen ninedarter voor Mike De Decker: “The Real Deal” mist legendarische finish op een haar na, Schotse tegenstander slaakt zucht van opluchting

Mike De Decker (PDC 39) kwam zaterdag in de German Darts Grand Prix in München in de openingsronde uit tegen de Schot Cameron Menzies (PDC 52). Op papier een haalbare kaart voor “The Real Deal”, die tijdens de tweede leg bijna uitpakte met een ninedarter.

Marnix Taes

De Decker begon met een 180-worp, gooide vervolgens twee keer triple twintig en een keer triple negentien, waardoor hij op koers lag voor een magische negendarter. De Decker stond dus voor een 144-finish en moest na twee triples twintig enkel nog aan een dubbele twaalf geraken, maar dat laatste lukte jammer genoeg niet.

De 28-jarige Mechelaar miste hem op enkele centimeters na, waardoor er een golf van teleurstelling door de zaal ging. De Decker maakte even een sprongetje van ontgoocheling, maar kon er al vrij snel mee lachen. Tegenstander Menzies gaf hem eerder opgelucht een knuffel en zou later ook aan het langste eind trekken met 6-4. Exit Mike De Decker dus in de eerste ronde in Duitsland.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer