© Boumediene Belbachir

HandbalFinale beker van België vrouwen Sint-Truiden 28 - Hubo Handbal 26

Sint-Truiden wint Beker van België na nipte zege tegen Hubo Handbal

De beker van België gaat opnieuw naar handbalclub Sint-Truiden. In de finale waren de Haspengouwse dames nipt de baas over Hubo Handbal: 28-26. Pas in het slotkwartier plaatste Sint-Truiden de beslissende versnelling.

Ivo Kwanten

Coach Jo Delpire van Sint-Truiden klonk in de aanloop naar deze bekerfinale erg zelfverzekerd. Hubo Handbal zou zijn ploeg niet van een vijfde eindzege in de beker van België houden. Precies een week geleden versloeg Sint-Truiden ditzelfde Hubo Handbal in de Belgische play-offs nog met vernietigende 39-22-cijfers maar sporen had deze rammeling niet achtergelaten bij de fusieploeg. Hubo Handbal was zaterdag vanaf minuut één bij de les. Favoriet Sint-Truiden wist geen raad met de agressieve dekking van de tegenstander, leed het ene balverlies na het andere, kwam nauwelijks tot kansen en moest toezien hoe de tegenstander tijdens het eerste kwartier de wet dicteerde 2-4 en 5-6. Aiko Schepkens en Gilke Lamotte keerden heel even de rollen om, 8-6 (20‘), maar de slotfase van de eerste helft werd opnieuw door Hubo Handbal gedomineerd. Met de 11-11-score aan de rust was uiteindelijk niets mis.

En het geloof op de goede afloop nam bij Hubo Handbal in de tweede helft alleen maar toe. Maxime Gödden, Suzan Jordan , Dagmar Nelissen en Hanne Geraerts bleven aan een hoog percentage afwerken, Gayel Duran deed hetzelfde vanop de strafworplijn en op een kwartier voor het einde stond Sint-Truiden, dat Bo Hogenboom geblesseerd zag uitvallen, bij een 18-20-stand met het mes op de keel. De ingevallen Joy Haegemans zorgde echter voor nieuwe impulsen. Centraal zorgde dat niet meteen voor uitgespeelde kansen maar Sint-Truiden profiteerde optimaal van de ruimte op de hoeken. Schepkens en Lamotte hadden precies 5 minuten nodig om de 18-20-achterstand om te zetten in een 23-21-voorsprong. Bij Hubo Handbal was het vat leeg. Balverliezen leverden de tegenstander countermogelijkheden op en met nog vijf minuten op de klok was bij een 26-21-score de strijd gestreden.

SCHEIDSRECHTERS: Di Ilio en Mathot.

SINT-TRUIDEN: Ghijsens 2, L. Puteys, Macours, F. Putzeys, Fidalgo 2, Marteleur 1, Liesenborghs, Mathijs, Lamotte 7, Boiten 1, Hermans, Van Praet, Hogenboom 6, Schepkens 8, Haegemans 1, Van Nieuwenbergh.

HUBO HANDBAL: Cochici, Geyens, Martens, Geraerts 3, Jordan 5, Collette, Vanheers, Muziek, Huygen, Duran 5, Vanham, Schellingen 1, Coenen 2, Nelissen 4, Toonen 3, Gödden 3