© NDM

OH Leuven en Standard springen opnieuw naar gedeelde leidersplaats in Lotto Super League

OH Leuven en Standard hebben zaterdagnamiddag hun gedeelde eerste plaats in de Lotto Super League heroverd. De Leuvense voetbalsters rondden op de tweede speeldag van Play-off 1 de verplaatsing naar AA Gent succesvol af met 3-4, terwijl  hun Luikse collega’s Club YLA met 2-4 over de knie legden.

Bron: BELGA

Gent-speelster Elyn (6.) opende al vroeg de score voor de thuisploeg, maar Zomers (20. en 34.) en Detruyer (45.) bogen de scheve situatie voor rust om in het voordeel van OHL. Janssen (49.) zorgde na enkele minuten in de tweede helft voor absolute zekerheid. Elyn (69.) en een eigen doelpunt van Biesmans (86.) brachten nog spanning, maar de zege was voor Leuven.

Club YLA kon Standard halfweg op 1-1 houden, maar plooide in de tweede helft toch. Barrett (53. en 72.) scoorde de 1-2 en de 1-3 en forceerde zo een definitieve kloof.

OHL en Standard toppen de tussenstand in de Belgische hoogste vrouwenafdeling met 28 punten, voor RSC Anderlecht (27 ptn). In Play-off 2, waar niets meer op het spel staat, haalde Charleroi het met 0-1 bij KV Mechelen.