BELGA / VTM NIEUWS
Volledig scherm
© BELGA / VTM NIEUWS

“Moeten we dan als 22 schapen op het veld staan?” Alderweireld scherp voor VAR na rode kaart Wijndal

Een scherpe Toby Alderweireld (35) na Anderlecht-Antwerp. Dat Owen Wijndal kort voor rust weggestuurd werd met rood, daar kan de kapitein van de Great Old moeilijk mee leven. Hij duidt één persoon in het bijzonder aan: de VAR. “Moeten we dan als 22 schapen op het veld staan?”

155 reacties

  • marc vermeire

    1 maand geleden
    de rode kaart was terecht maar deze situaties komen geregeld voor waar de scheidsrechters dan de twee samen roept, maar de fout vooraf op wijndal word niet bestraft met een gele kaart anders had hij later bij zijn tweede ook rood gekregen; ik heb deze namiddag de wedstrijd van de twee brugges gekeken waar Mechele een gelijkaardige (zelfs meer duidelijke) beweging doet naar Denkey waar GEEN kaart word gegeven. bij deze word de ploeg uit anderlecht nog steeds bevoordeelld. MVG vermeire marc
  • Frank Bolle

    1 maand geleden
    Groot gelijk Toby. Het is hier duidelijk Hazard die eerst Wijndal ondersteboven trapt, en dan als een agressieve gek naar Wijndal loopt en zijn hoofd tegen dat van Wijndal plaatst. Wijndal duwt met zijn hoofd het hoofd van Hazard weg, maar dit is geen kopstoot. Wat een theater van Hazard, een echte schande.
  • Erik De baene

    1 maand geleden
    Dit was verdiend rood ...! Toby toch beetje serieus blijven eh ...🙄
  • Michel Beys

    1 maand geleden
    Toby toch, ernstig blijven, zeg toch niet één van de weinige goede beslissingen van de ref, zo speel je je geloofwaardigheid kwijt. Wanneer is het rood bij een kopstoot? Niet voor een gebroken neus. Bij een tackle over de bal? Alleen bij een open beenbreuk? Bij een elleboog? Tja misschien een gebroken oogkast? Voor minder wordt er dus niet gefloten en zeker geen kaart getrokken. Neen Toby uitsluiting was terecht.
  • Jean Donny

    1 maand geleden
    Kopstoot of niet! De intentie en de beweging was er wel dus terecht rood. Hoort niet op een voetbalveld ga dan kooi vechten.