Beeld ter illustratie.
Foto: AFP

13-jarige Shanon gestorven na verkrachting in Noord-Frankrijk

In Oise, een departement in het noorden van Frankrijk, is een 13-jarig meisje gestorven drie weken nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen als gevolg van een verkrachting. Dat heeft het gerecht zaterdag bekendgemaakt. Het voegde eraan toe dat 3 mensen in verdenking zijn gesteld.

Het meisje, Shanon, werd op 6 maart in de gemeente Rantigny verkracht, deelde Loïc Abrial, de procureur van Senlis, mee. Ze liep daarbij ernstige verwondingen op en werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Daar is ze overleden. Volgens de procureur wordt nog een autopsie uitgevoerd om meer duidelijkheid te krijgen over de precieze doodsoorzaak.

Op 19 maart al werden 3 mensen in verdenking gesteld wegens verkrachting van "een minderjarige die jonger is dan 15 jaar, door een meerderjarige met een leeftijdsverschil van meer dan 5 jaar", en voor het niet verhinderen van de misdaad. Na het overlijden van Shanon heeft de onderzoeksrechter daar 'verkrachting met de dood tot gevolg' aan toegevoegd.

De vermoedelijke verkrachter, een meerderjarige, zit in voorhechtenis. De 2 andere personen, die verdacht worden van het vrijwillig niet verhinderen van een misdrijf, zijn voorlopig vrijgelaten. Het gaat om een meerderjarige, die onder juridisch toezicht is geplaatst, en een minderjarige, die onder jeugdtoezicht is geplaatst. Geen van de 3 heeft een gerechtelijk verleden.

Inzamelactie voor familie van Shanon

Familieleden van Shanon hebben een online inzamelactie voor de ouders van het meisje opgestart. "Het leven is geen lange, stille rivier, er kan van alles gebeuren. 15 dagen geleden hoorden we van een familietragedie: de verkrachting van een 13-jarig meisje. Ik heb niet de gewoonte om hulp of geld te vragen. Ik zou graag een beroep willen doen op uw vrijgevigheid om ouders te helpen hun dochter waardig te begraven. Shanon vertrok woensdag om zich bij de engelen te voegen. We zullen jou, kleine prinses, met haar prachtige glimlach en gelach nooit vergeten."

Zondagmorgen rond 9.15 uur was er al 4.035 euro ingezameld. Veel schenkers laten berichtjes na waarin ze hun steun betuigen. De familie bedankt iedereen voor de hulp.

Meest gelezen