Douane neemt een miljoen foute ‘spinners’ in beslag

© REUTERS

De douaniers van de luchthaven van Bierset hebben liefst 50 ton foute fidget spinners, of bijna één miljoen stuks, in beslag genomen. Het speelgoed was afkomstig uit China en Hong Kong en voldeden niet aan de wettelijke vereisten.

jfs

“Na controle door de Federale Overheidsdienst Economie, zullen ze door de douane, op kosten van de verkoper, teruggestuurd worden met de melding dat ze niet conform zijn”, zo luidt het.

Volgens een woordvoerder van de Douane ontbrak op heel wat spinners een serienummer, naam van de fabrikant, contactadressen, gebruiksaanwijzingen en waarschuwingen.

Hype

De fidget spinners zijn momenteel een grote hype bij de Belgische jeugd. Het is een klein gadget dat in je handpalm past. De meestvoorkomende is er een met in het midden een kogellager die ervoor zorgt dat het ding moeiteloos draait, en drie uitstulpingen met elk ook een kogellager.

Hoewel heel wat fidget spinners verkocht worden met een waarschuwing voor kleine onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen inhouden voor kinderen jonger dan drie, blijkt het ook niet altijd even veilig om ze aan kinderen ouder dan drie te geven. In de VS stikte een meisje van tien onlangs bijnain een van de onderdelen.

LEES OOK (+): GETEST. Fidget Spinners: elegante, platte en lichtjes verslavende anti-stressballen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen