Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
42
6
3
2
1
9
7
2
Club Brugge
42
6
5
0
1
16
3
3
Union
41
6
2
4
0
11
9
4
KRC Genk
34
6
3
2
1
5
9
5
Cercle Brugge
30
6
1
2
3
6
9
6
Antwerp
29
6
1
5
0
2
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
3
3
1
2
0
7
6
4
KRC Genk
7
4
2
1
1
4
5
5
Cercle Brugge
2
3
0
1
2
2
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
1
3
0
2
1
3
6
2
Club Brugge
7
3
2
0
1
6
2
3
Union
3
3
1
2
0
4
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6
6
Antwerp
3
4
1
3
0
2
8

De man die van Cercle een machine maakte, wil nu ook verbazen in de play-offs: "Schrik bestaat niet bij ons"

 zo 31 maart 2024 13:53
Miron Muslic.

Dat niemand graag tegen speelt? Daar lacht Miron Muslic (41) eens heimelijk mee. De succescoach maakte van Cercle Brugge een machine die voor het eerst in de geschiedenis tot in Play-off I denderde. Maar daarmee is Muslic allerminst voldaan: "We kunnen heel competitief zijn."

"We hebben iets historisch bereikt, dat laatste fluitsignaal op RWDM was een magisch moment. Er waren vreugde, tranen en opluchting - we wilden dit zó graag bereiken."

 

De ogen van Miron Muslic fonkelen wanneer hij terugblikt op het parcours dat zijn Cercle Brugge aflegde richting de Champions' Play-offs. Makkelijk was de weg dan ook allerminst. De aanpak van de Bosnische Oostenrijker bleek uiterst succesvol, maar vereist discipline en doorzettingsvermogen.

 

"Het was hard werken", beseft Muslic zelf.

 

"We hebben veel opofferingen gemaakt, de inspanningen waren groot en er is veel zweet gevloeid. Stap voor stap hebben we de jongste ploeg in België ontwikkeld. Als alle puzzelstukken op het einde samenvallen - met iedereen op de juiste positie - dan heb je de mogelijkheid om mee te strijden."

Schrik hebben maakt geen deel uit van onze cultuur en van ons DNA.

Miron Muslic

Op Cercle Brugge wacht nu een historische eerste deelname aan Play-off I.

 

Voor veel kleinere ploegen bleek dat deelnameticket in het verleden wel een vergiftigd geschenk. Herinner u hoe Lokeren, Kortrijk en Zulte Waregem vaak week na week tikken incasseerden en amper iets te vieren hadden.

Toch vreest Muslic dat scenario niet.

 

"Schrik hebben, maakt geen deel uit van onze cultuur en van ons DNA", klinkt het overtuigend. "Dat bestaat niet in deze kleedkamer. Als er één ding zeker is, is het dat Cercle onbevreesd is."

 

"Als dat in je gedachten en in je hart zit, dan ga je voluit. We moeten van niemand bang zijn in Play-off I als we ons spel spelen."

De loopgraven in

Muslic onderstreept dan ook dat Cercle niet zomaar wil deelnemen. De architect van de Vereniging straalt ambitie uit.

 

"We hebben niet die olympische gedachte", verzekert hij. "We spelen tegen de topteams, de zwaarste gewichtsklasse, maar willen hen uitdagen. Momenteel staan we op de vijfde plaats. Wel, wij kijken nooit achterom, alleen maar vooruit. We kunnen heel competitief zijn."

Een ontnuchterende vaststelling is wel dat Cercle amper 3 op 30 sprokkelde tegen de ploegen die straks in de play-offs wachten.
 

"Natuurlijk moeten we beter doen", beseft Muslic. "Maar dat is onze manier van denken. Kijk, als je een jonge ploeg beter wil maken, dan moeten ze ook leren uit hun fouten en die proberen omzetten in een voordeel voor ons. Dat is wat we willen doen."

Als ze niet houden van de manier waarop we spelen, dan is dat al een voordeel voor ons.

Miron Muslic

Ondanks de voorgaande resultaten huiveren veel andere ploegen van de gedachte dat ze straks twee keer Cercle moeten bekampen. Met direct, verticaal en intens voetbal sleurt groen-zwart zijn tegenstanders mee de loopgraven in.

 

Muslic lacht met de kritiek op de speelstijl van de Vereniging.

 

"Het is fantastisch, want als ze niet houden van de manier waarop we spelen, dan is dat al een voordeel voor ons. Ik hoor vaak van collega-trainers of van aanvoerders van andere ploegen dat we een vervelend team zijn waar niemand graag tegen speelt."

 

"We lopen over heel het veld, we zetten druk. Als je zo’n jonge groep hebt en een duidelijke manier van spelen, dan maakt het niet uit of de tegenstander dat mooi vindt of de bezoekende supporters. Het gaat over ons."

 

Contract tot 2025, maar buitenlandse interesse

 

Miron Muslic tekende in december een contractverlenging tot 2025 bij Cercle Brugge.

 

"Ik voelde dat het de juiste beslissing was om vroeg mijn contract te verlengen", zegt hij daarover. "Ik voel me heel goed bij Cercle en ben er een trotse hoofdtrainer. Ik hou ervan om met deze staf te werken en met deze spelers."

 

Door de successen kan Muslic natuurlijk rekenen op (buitenlandse) interesse. Blijft hij na dit seizoen sowieso Cercle trouw?

 

"Ik leef altijd in het moment. Ik kijk nooit te ver vooruit, want in onze business gaat het snel. Alles kan veranderen op enkele weken. Daarom ben ik heel kalm over mijn toekomst. Op het einde zal gebeuren wat moet gebeuren of hoe het moet zijn. Ik ben heel blij waar ik nu ben."