De Tier/Valpartij nadat Bol in toeschouwer haakt.
Volledig scherm
De Tier/Valpartij nadat Bol in toeschouwer haakt. © Photonews / Eurosport

Peloton meermaals in aanraking met toeschouwers: jonge vrouw botst met renner(s), maar verkeert niet in levensgevaar

Met de belangrijke heuvelzone in aantocht stapelden de valpartijen zich opeens op in de Ronde van Vlaanderen. Met net na de Oude Kwaremont een zware val in de staart van het peloton waarbij een jonge vrouw aan de kant in botsing kwam met één of meerdere renners. De dame is zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Het was niet het enige incident tussen toeschouwer en renners.

18 reacties

  • Patrick Devogelaere

    4 weken geleden
    Toch niet moelijk als toeschouwer... hou voldoende afstand van rijbaan en geef renners een onbelemmerde en veilige passage.
  • Heinz Rumes

    1 maand geleden
    De toeschouwers van koersen zouden moeten wegblijven van de baan waarop de renners rijden, als ik zie dat er maar een klein gaatje overblijft voor de renners dan staat mijn hart stil, kan hier geen politie worden ingezet of dranghekken om te vermijden dat supporters de baan betreden, en voor de renners blijf op de baan, niet op de fietspaden of parkings, hier zou een uitsluiting geen luxe zijn, het gaat om de renners te beschermen.
  • Yvan Deschepper

    1 maand geleden
    Beter alcoholverbod tot de renners voorbij zijn en regels volgen, zal al veel oplossen
  • peter destoop

    1 maand geleden
    De renners namen ook veel onverantwoorde risicos. Sommigen hadden zelfs uit de wedstrijd moeten gezet worden. Ik hoop dat de dame volledig snel herstelt. Alle internettrollen veroordelen haar alsof ze er naast stonden.
  • Marc Huyghe

    1 maand geleden
    Hoe is het nu met die vrouw?