Laurent Lemoine zorgde voor de gelijkmaker.© BELGA

Plus Artikel Voetbal Challenger Pro League: KMSK Deinze - SV Zulte Waregem: 1-1

KMSK Deinze schiet weinig op met gelijkspel tegen Zulte Waregem: “We moeten nog driemaal winnen”

DEINZE -

KMSK Deinze behaalde een verdiend punt tegen Zulte Waregem, maar daar schoot het weinig mee op. Door de winst van FCV Dender bij Club NXT verdwijnen de Tigers uit de top drie. Jelle Vossen trapte Essevee rond het halfuur op voorsprong, maar kort na de rust lukte Laurent Lemoine met een kopbal de gelijkmaker.

Johan Polet

Hans Somers voerde liefst vijf wissels door in vergelijking met de thuisnederlaag tegen Francs Borains. Denis Prychynenko, Steve De Ridder, Laurent Lemoine, Jaime Sierra en Emilio Kehrer kwamen in de ploeg ten koste van Christophe Janssens, Gonzalo Almenara, Teo Quintero, Souleymanne Anne en Andreas Spegelaere. Na de match kon de coach van Deinze zich verzoenen met de puntendeling. “Ik vind het een correct resultaat”, zegt Somers. “We kwamen rond het halfuur ongelukkig op achterstand nadat we weinig in de problemen waren gekomen. Ik gooide na de rust Anne in de strijd in de plaats van Lennart Mertens om meer diepgang te hebben. Na onze gelijkmaker creëerden we enkele goede kansen op de winnende treffer via Sven Braken en Quintero, maar ook Zulte Waregem was nog dreigend.”

“Ik bracht De Ridder aan de aftrap om meer rust aan de bal te hebben”, staaft Somers zijn keuzes. “In de voorgaande wedstrijden wrong daar het schoentje op het middenveld. De Ridder heeft net als Sierra zijn taken zeer goed vervuld. Ik was ook tevreden over de prestatie van Kehrer. Hij speelde in steun van Mertens en Anne en was soms wat ongelukkig in bepaalde acties. Het is voor hem nog een beetje zoeken om zijn hoogste rendement te halen”, besluit Somers.

© BELGA

Logisch resultaat

Het was van 14 januari (uit bij jong Genk) geleden dat Steve De Ridder (37) nog eens aan een wedstrijd mocht beginnen. Hij zat in enkele matchen niet eens in de selectie, maar kreeg zaterdag opnieuw het vertrouwen van zijn coach. “Het was niet gemakkelijk om in zo’n beladen match te starten”, zegt De Ridder. “We zouden voor de aftrap voor één punt hebben getekend, maar na afloop had ik het gevoel dat er voor ons iets meer inzat. In het vierde kwartier verzuimden we verzuimden een tweede keer te scoren en in de laatste twintig minuten namen we onbegrijpelijk wat gas terug. Ik had meer drive verwacht bij ons, maar vind het wel een logisch resultaat. Deze derby verdiende geen verliezer.”

“In de strijd voor een rechtstreekse promotieplaats deden we met dit gelijkspel wel geen goede zaak. Leider Beerschot is voor ons buiten schot. We zullen onze drie resterende matchen moeten winnen, willen we nog op de tweede plaats kunnen eindigen. In het andere geval zullen we via de play-offs moeten proberen te promoveren. Dat betekent voor mij in het beste geval nog acht wedstrijden.”

“Ik weet niet waarom ik in de voorgaande weken vaak aan de kant werd gelaten. Bovendien werd er met Sierra een nieuwe nummer zes aangetrokken. Ik heb met de coach enkele gesprekken gehad over mijn niet-selecties en was het niet eens met zijn keuzes. Ik heb niet het meest gemakkelijke karakter, maar ben altijd hard blijven werken op training. Ik had geen andere keuze als ik een nieuwe speelkans wilde krijgen. Het is jammer dat ik tegen Zulte Waregem een vijfde gele kaart incasseerde, want nu ben ik geschorst tegen Dender.”

© BELGA