Het metrostation is intussen vrijgegeven.
Foto: ANP

Metrostation vlak bij de Dam in Amsterdam is vrijgegeven na grote politieactie: "Niets verdachts aangetroffen"

Metrostation Rokin, vlak bij de Dam in het centrum van Amsterdam, is vrijgegeven. Het station was een tijdlang ontruimd door een grote politieactie. Volgens de politie ging het om een "heel serieuze" melding, maar is uiteindelijk "niets verdachts aangetroffen".

Een woordvoerder van de politie laat aan de NOS weten dat er informatie was binnengekomen over mogelijke explosieven in het metrostation. "Dat soort signalen nemen we uiterst serieus", zegt de woordvoerder. "Daarom hebben we besloten het station te ontruimen."

Het zogenoemde Team Explosieven, de Nederlandse tegenhanger van DOVO, is ter plaatse gekomen en heeft niets verdacht gevonden. Het metrostation is opnieuw vrijgegeven. Het metro- en tramverkeer zal wel nog een tijdje ontregeld zijn. 

Door het paasweekend is het extra druk in de Amsterdamse binnenstad.

Eerder verspreidde de politie via Burgernet het signalement van een man die vermoedelijk te maken had met de verdachte situatie. Hij is volgens de politiewoordvoerder "te liëren" aan de informatie over de mogelijke explosieven.

Doordat de man nog niet is gevonden, loopt de Burgernetactie nog steeds. Mensen die hem zien, krijgen het advies om hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

Meest gelezen