De auto van Cathy Dubois werd beschadigd teruggevonden achter het station.© Bénédicte Dubois

Cathy (47) deed nog snel de laatste afwas en vertrok naar huis, maar kwam nooit aan: wat is er gebeurd met restauranthoudster uit Doornik?

Het lichaam van de 47-jarige Cathy Dubois is teruggevonden in de Schelde in Kain, bij Doornik in de provincie Henegouwen. De vrouw verdween zaterdagavond na het sluitingsuur van haar restaurant in het centrum van de Henegouwse stad. Eerder was haar beschadigde auto al teruggevonden. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Thierry Goeman, Michiel Thijs

Haar man en hun zoon vertrokken zaterdagavond rond 22 uur, toen de keuken gesloten was, naar huis in Kain. Cathy sloot het restaurant Une P’tit Envie in het centrum van Doornik rond 23.30 uur en deed nog de laatste afwas zodat ze alles netjes kon achterlaten voor de volgende dag. Maar ze kwam die nacht niet thuis. En ze beantwoordde ook haar smartphone niet meer toen haar man haar belde om te vragen waar ze bleef.

Zondagochtend vond de politie wel haar wagen terug, een grijze Peugeot. Die stond nogal vreemd geparkeerd op de parking achter het station, aan de Boulevard Eisenhower. Maar van de vrouw was geen sprake.

“De auto was op slot”, zegt de politie. “Maar hij was wel beschadigd en in en over het voertuig was de brandblusser leeggespoten.” Waarom en door wie, dat blijft voorlopig een raadsel. Van criminelen is geweten dat ze dat doen om vingerafdrukken onbruikbaar te maken. Of Cathy Dubois in handen is gevallen van criminelen die het misschien op de kassa van het restaurant gemunt hadden, zal het verdere onderzoek moeten uitwijzen. “Er zijn alleszins geen bloedsporen aangetroffen in het voertuig”, zegt de politie.

Kom terug

Zondag zochten politie en familie van de vrouw in de buurt naar sporen of getuigen die iets hadden gezien. Maar zonder resultaat. Ook het verhoor van haar partner leverde geen nieuwe elementen op.

Haar zus Bénédicte, met wie ze een erg nauwe band had, liet ons maandagochtend weten dat er nog steeds geen nieuws was en dat ze zich grote zorgen maakten. Ze postte ook een bericht op Facebook dat gericht was aan de verdwenen Cathy.

“Waar ben je mijn zus? Ben je weggegaan? Ben je beroofd? Ben je ontvoerd? Leef je nog? Ben je niet meer van deze wereld?”, schreef ze. Gevolgd door “Kom terug bij ons.” Het bericht stond pas online toen ze het nieuws kregen waar ze al een beetje voor vreesden: Cathy was dood

Autopsie

Buurtbewoners hadden het levenloze lichaam van een vrouw opgemerkt in de Schelde, vlak bij de oude drukkerij van Casterman op het grondgebied Kain, waar ze met haar gezin woonde. Duikers van de brandweer haalden het stoffelijke overschot rond halftwaalf maandag op het droge voor een eerste uitwendige autopsie.

Rond 14.00 uur bevestigde het parket van Doornik dat het wel degelijk om Cathy Dubois ging. Wat er precies met haar gebeurd is en wat de oorzaak van haar dood was, is nog onduidelijk.

Het opsporingsonderzoek is nu een gerechtelijk onderzoek geworden naar de mysterieuze dood van de vrouw. Er is een autopsie bevolen om de precieze doodsoorzaak te bepalen. Politie en gerecht sluiten geen enkele piste uit. Ook niet die van een wanhoopsdaad. Maar wie spoot dan de brandblusser leeg in haar auto? En waarom?

Wie informatie heeft over het overlijden van Cathy Dubois, kan contact opnemen met de politie van Doornik via 069/250.250 of op het gratis nummer van de Federale Politie 0800/30 300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER