© VTM

Koen Wauters blikt terug op scheiding: “De eerste keer dat de kinderen bij Valerie waren, dat was akelig”

In ‘Liefde voor muziek’ staan dinsdag Clouseau en hun 40 jaar aan hits centraal. Koen Wauters (56) praat er met zijn pupil Laura Tesoro over de breuk met Valerie De Booser. “Ik wist niet dat stil zo stil kon zijn.”

Het tienjarig jubileum van Liefde voor muziek valt samen met veertig jaar Clouseau. Dus hoefden Koen en Kris Wauters niet na te denken over hun deelname. Geen enkele artiest in het programma heeft zo’n breed oeuvre, wat het voor de anderen gemakkelijk maakte om te kiezen. Of net moeilijk, dat kan ook. Laura Tesoro, de poulain van Koen Wauters, koos voor een onbekend nummer vanop Clouseaus laatste album: Stil.

“Ik hoorde de demo van het nummer voor het eerst tijdens Belgium’s got talent, en dat raakte me”, zegt Tesoro. “Ik ken Koen goed. Hij is altijd goedgezind, maar plots hoorde ik hem zo persoonlijk zingen. Ik was daar niet goed van. ‘Wist ik veel dat stil zo stil kon zijn’: wat een zin. Het is de mooiste Clouseau-tekst die ik ooit heb gelezen.”

Met haar versie krijgt ze Koen ook letterlijk stil. De zanger vertelt hoe de song voortvloeide uit zijn scheiding met Valerie De Booser, vier jaar geleden. “Dat nummer gaat over een lange periode, een jaar uit mijn leven”, zegt hij. “Ik ben gescheiden, je zit thuis in een groot huis en de allereerste keer dat de kinderen bij Valerie waren, dat is akelig. Ik dacht toen letterlijk: ik wist niet dat stil zo stil kon zijn. Maar na verloop van tijd voel je dat je verder moet. Ik was extra geëmotioneerd door Laura’s performance. Haar ouders zijn ook uit elkaar, zij heeft het van de andere kant gezien.”

Ook hits als Vanbinnen, Domino en Passie komen langs in de aflevering. Het grootste contrast komt uit het kamp van Regi: hij steekt Ik wil niet dat je weggaat in danceversie. “Ik ben in shock”, aldus Kris Wauters. “Ik wist niet dat dit kon.” Zelf speelt Clouseau de hit die ze scoorden bij hun eerste deelname: Ik wil je terug, hun cover van I want you back van Natalia. (dvg)

Liefde voor muziekVTM, dinsdag om 20.40 uur

© VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer