Samuel Fafchamps.© Waremme Volley

Volleybal

Maaseik plukt na Perin nu ook Fafchamps weg bij Waremme

Samuel Fafchamps (2m01) is volgend seizoen de tweede nieuweling bij Greenyard Maaseik. De 23-jarige middenman komt - net als Pierre Perin - over van Waremme.

Op 24 maart tekende Fafchamps tegen Maaseik nog voor drie aces. De opslag is een belangrijk wapen van het jeugdproduct van VBS Saint-Joseph in Welkenraedt, waar Fafchamps vandaag nog altijd woont. Op zijn zestiende maakte hij de overstap naar Waremme, waar hij de laatste jaren niet meer uit de ploeg weg te denken was. Vooral dit seizoen speelde hij zich in de kijker bij de Belgische topclubs. In de reguliere competitie was hij statistisch gezien (aanvallend, blokkerend en serverend) de op één na beste middenman in de reeks. Enkel Martijn Colson (Gent) kon iets betere cijfers voorleggen.

Fafchamps is eveneens een doorgewinterd jeugdinternational. Aan de zijde van onder andere Seppe Rotty, Martin Perin, Simon Plaskie en Wout D’Heer pakte hij met de Young Red Dragons verschillende medailles. In september hoopt de nieuwe rekruut van Maaseik zijn masterdiploma kinesitherapie op zak te steken, om zich dan vervolgens fulltime te kunnen toeleggen op zijn carrière bij de Maaslandse topclub. Die lijkt met de komst van Perin en Fafchamps steeds nadrukkelijker de kaart van jong, Belgisch talent te trekken. (rkb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer