Foto: Stad Ronse

Vrouw van 69 komt om in zware woningbrand in centrum Ronse: buurt ontruimd door hevige rook

Bij een zware brand in het centrum van Ronse is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat om een vrouw van 69 jaar. De brand is ontstaan in ƩƩn van de arbeiderswoningen in de Spinstersstraat tegenover de oude Utexbel fabriek. Er hangt veel rook in de straten, daardoor heeft de brandweer zo'n 70-tal buurtbewoners geƫvacueerd. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Rond 15.20 is een brand uitgebroken in een arbeiderswoning in de Spinstersstraat in Ronse. Een vrouw van 69 is overleden, haar man van 65 kon aan de brand ontkomen. Er hing enorm veel rook in de straat en aanpalende straten. Daarom heeft de brandweer zo'n 70-tal buurtbewoners moeten evacueren. Ze worden opgevangen in 'Den Botaniek', een zaaltje van de stad.

"We betreuren het overlijden", reageert burgemeester Ignace Michaux (CD&V). "Het vuur was snel onder controle, maar helaas konden we niet voorkomen dat er een slachtoffer zou vallen. We proberen nu de aanpalende woningen te vrijwaren, maar dat is moeilijk. Er hangt ook enorm veel rook in de straat. Zo'n 4-tal buurtbewoners liggen in het ziekenhuis omdat ze te veel rook hebben ingeademd."

Het parket stelde een wetsarts en een onderzoeksrechter aan. De oorzaak van de brand is momenteel nog onduidelijk.

Bekijk: De getroffen woning is door de brand zwaar beschadigd

Videospeler inladen...

Meest gelezen