Themabeeld© Shutterstock

Artsen voeren abortus uit bij verkeerde vrouw

Een ziekenhuis in Praag moet een schadevergoeding betalen aan een vrouw die vier maanden zwanger was en bij wie per ongeluk een abortus werd uitgevoerd. Ze was naar het ziekenhuis gekomen voor een routinecontrole.

tg

Haar zwangerschap was tot nu toe perfect verlopen. Nauwelijks klachten. Toch verliet ze het ziekenhuis zonder baby in de buik.

De vrouw was een buitenlandse die geen Tsjechisch of Engels sprak. Dat leidde volgens de artsen tot het misverstand met dramatische afloop.

De vrouw was vier maanden zwanger en moest voor een routinecontrole naar het Bulovka Universitair Ziekenhuis in Praag komen.

Maar in plaats van een regulier onderzoek te ondergaan, werd ze verdoofd en onderging ze een curettage – een chirurgische reiniging van de baarmoeder – zonder toestemming of zonder haar medeweten.

De operatie was in feite bedoeld voor een andere vrouw die ook van Aziatische afkomst was, maar de fout werd niet opgemerkt door de betrokken artsen, een gynaecoloog, een verpleegster en een anesthesist.

Het ziekenhuis zal nu een schadevergoeding moeten betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer