Paul Van Tichgelt (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Van Tichgelt (Open Vld). © Photo News / Gregory Van Gansen / Photo News

ONZE OPINIE. “Sheriff Van Tigchelt breekt niet enkel het stakingsrecht, maar ook het welzijn van zijn eigen medewerkers”

“Ook zonder cipiersstaking is de personeelsbezetting in de gevangenissen ronduit minimaal. De risico’s voor de mensen die daar hun job uitoefenen zijn groot”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière. “Minister Van Tigchelt kiepert overboord waar zijn blauwe partijgenoten in het verleden voor gevochten hebben: een fatsoenlijk bestaan en deftig werk.”

56 reacties

  • JAN BEYENS

    4 weken geleden
    Als vrijwilliger kom ik regelmatig in de gevangenis. Zelf zou ik er geen dag kunnen verblijven. De huidige minister eist een minimale dienstverlening waar ik volledig kan achter staan. Zelf werk ik in de zorg waar men ook opgevorderd kan worden. Dit is compleet terecht, in mijn beleving. Vrijheidsberoving is de enige straf, de andere basisrechten moeten worden voorzien. Cipiers die daar niet mee akkoord gaan zouden beter een andere job zoeken. Dit heeft niets met stakingsrecht te maken.
  • RIET HEIRMAN

    4 weken geleden
    Ik las onlangs dat wij in Europa het hoogste aantal cipiers hebben tov het aantal gevangenen, hoe kan er dan een tekort aan personeel zijn ? Of zijn er zoveel 'zieken' of loopbaanonderbrekers of deeltijdsen of zo ? Want dan kom je inderdaad personeel te kort, dat is net hetzelfde als in het onderwijs en in de zorg bv. Men moet niet kijken naar het aantal cipiers, maar naar de uren die zij aanwezig zijn.
  • LIONEL DE WANNEMAEKER

    1 maand geleden
    Liberalen en N-VA horen in hetzelfde bedje thuis. Zoals alle politieke partijen zonder enige uitzondering, vinden ze allerlei nieuwe soorten belastingen uit en krijgen we voor de hogere belastingen tegelijkertijd minder diensten en zorg aangeboden. Wat het dan nog erger maakt, minder zorg en diensten met hogere belastingen heeft ook nog als resultaat, dat de overheidsschuld nog groter wordt. Je moet het maar doen.
  • Hugo vanderoosbeek

    1 maand geleden
    Niet vergeten dat Van Tigchelt slechts een stroman is op justitie. Zijn opdracht: De problemen over de verkiezingen heen brengen, waarna de opvolger in de volgende regering diezelfde problemen zal toedichten aan zijn voorganger(s). Zo gaat het al jaren en bij alle openbare diensten. Het personeelstekort manifesteert zich trouwens steeds enkel aan de basis en blijft dus meestal onder de radar, want niet prioritair.
  • Nico Claesen

    1 maand geleden
    Nieuwe belastingen taxen en bijdragens bedenken kunnen ze als de beste maar die inkomsten correct besteden aan gelijkwaardige dienstverlening dat lukt overduidelijk niet. Waar gaat al dat belastingsgeld naar toe? Hoe kan het dat er geen geld is voor extra cipiers??? Gaat dat naar de politie? Daar is blijkbaar overschot welk ingezet kan worden als vervanger.