© Facebook Zwerfkat Wommelgem

Wandelaars vinden gedumpte zwangere kat in koffer: “Pure mishandeling”

Toen enkele wandelaars afgelopen weekend door een veld in Wommelgem wandelden, vonden ze een zwangere kat die er achtergelaten was in een koffer. “Dit is pure mishandeling.”

vea

“1 april de dag van de mopjes?”, klinkt het bij dierenasiel Zwerfkat Wommelgem op Facebook. Maar zij kunnen alvast niet lachen met de situatie. “Een drachtige kattin, harteloos gedumpt.” Hun dierenhart was duidelijk ontzet toen ze het nieuws kregen over het katje. Ze zat niet enkel opgesloten in een gedumpte valies, ze was ook nog eens zwanger. “Dit kunnen en willen we niet aanvaarden, dit is pure mishandeling”, klinkt het nog.

(lees verder onder de foto)

© Facebook Zwerfkat Wommelgem

De organisatie is de wandelaars die de kat opmerkten en tot bij hen brachten ontzettend dankbaar. Eenmaal in het asiel werd de gevonden kat omgedoopt tot ‘Mieke’. Daar is ze nu “rustig aan het bekomen van dit trauma”, aldus het asiel. “We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk sensibiliseren is, en als je niet langer voor je dier kan zorgen, schakel dan alstublieft hulp in.”

Zo is het Paasweekend voor Zwerfkat Wommelgem in mineur geëindigd. “Voor ons was dit paasweekend pijnlijk, pijnlijk om te ontdekken dat er echt nog barbaren rondlopen”, sluiten ze de post af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer