© Isosport

Hij is al maanden de kop van Jut, maar Raad van Charleroi bevestigt “volledig vertrouwen” in Mehdi Bayat

De Raad van Bestuur van Sporting Charleroi heeft dinsdag in een persbericht zijn steun uitgesproken aan Mehdi Bayat. Die geniet het “volledige vertrouwen” van het bestuur. “Van een vertrek of ontslag is geen sprake”, zo klinkt het.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Bayat is als gedelegeerd bestuurder al enkele maanden de kop van Jut bij de supporters. Er wordt hem verweten dat hij zich zou verrijkt hebben op de kap van de club. Bovendien gaan de sportieve prestaties elk seizoen achteruit. De komende weken moeten de Zebra’s proberen het behoud te verzekeren in de Play-downs.

Bayat krijgt met de Amerikaanse zakenman David Helmer wel een “mentor”. “In een dynamische en veeleisende omgeving is het essentieel voor een clubleider om te kunnen terugvallen op iemand die hem stimuleert”, legde Helmer uit. “Mehdi kan profiteren van mijn directe ondersteuning. We communiceren nu al dagelijks over beslissingen die op sportief vlak moeten worden genomen.”

Helmer werd in december verwelkomd binnen Charleroi als nieuwe investeerder. De Amerikaan vergaarde een fortuin met een bedrijf dat laboratoriumapparatuur levert. Hij leidt ook de Catalytik Group, een investeringsgroep in de sportsector.

© BELGA

De Raad van Bestuur van Charleroi gaf aan dat de “transitie naar een professioneel management” aan de gang is sinds de komst van Helmer. Er wordt ook werk gemaakt van een sportief departement binnen de club. De voorbije jaren was het vooral Bayat die zowel de sportieve als extrasportieve beslissingen nam.

Charleroi opent de Play-downs zaterdag met een thuiswedstrijd tegen RWDM. De Henegouwers (29 ptn) beginnen als leider aan de play-offs voor het behoud. Achter hen volgen Eupen (24 ptn), Kortrijk (24 ptn) en RWDM (23 ptn). De laatste twee teams degraderen rechtstreeks, de nummer twee speelt barragewedstrijden tegen de winnaar van de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League. De winnaar van de Play-downs handhaaft zich op het hoogste niveau.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer