Vooral vanaf vrijdag wordt er zonnig weer verwacht.
Foto: Getty Images

Na regen komt lenteweer: week start met pittige buien, kans op 24 graden in het weekend

De eerste week van de paasvakantie begint vandaag met pittige buien. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig met elke dag wel een regenbui. Vanaf vrijdag is er beterschap op komst en maakt regen plaats voor opklaringen. De temperaturen klimmen dan mogelijk naar 20 graden en zaterdag kan het zelfs tot 24 graden worden. 

Wisselend tot zwaarbewolkt weer vandaag. Er trekken in de loop van de dag buien van west naar oost over het land, die lokaal behoorlijk pittig kunnen worden. Op het einde van de namiddag kunnen de opklaringen tijdelijk breder worden en wordt het ook droger.

De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 12 of 13 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig en rukwinden kunnen oplopen tot rond 70 km/u, waarschuwt het KMI.

Woensdag start in de meeste streken zwaarbewolkt met regen. In de loop van de namiddag wordt het gedeeltelijk bewolkt met opklaringen en buien.

De maxima schommelen tussen 8 en 10 graden in de Ardennen en rond 13 of 14 graden in de overige streken. De wind is eerst matig uit zuidwest, maar wordt aan zee vrij krachtig tot soms krachtig.

Donderdag verloopt meestal bewolkt met regelmatig regen of buien. De maxima liggen tussen 10 graden op de hoogste toppen en 15 graden in het centrum van het land. De matige zuidwestenwind wordt ook in het binnenland vrij krachtig en aan zee soms krachtig.

Kans op 20 graden vanaf vrijdag

Op het einde van de week is er wel warmer weer op komst. Vrijdag start nog wisselend bewolkt met enkele buien, maar het wordt later op de dag zachter met maxima van 18 graden in de Ardennen en 20 tot 21 graden in Vlaanderen. Er zal wel nog een krachtige wind staan. 

Zaterdag belooft een echte lentedag te worden met zacht en zonnig weer. In de loop van de dag schuiven er wat meer wolkenvelden binnen, maar het blijft droog. De maxima klimmen boven 20 graden, volgens het KMI kan het zelfs tot 24 graden worden. 

BEKIJK - Het meest recente weerbericht:

Videospeler inladen...

Meest gelezen