Dan toch beterschap in zicht: temperaturen tot boven 20 graden op komst

De komende dagen krijgen we een wisselend weerbeeld, met temperaturen die de komende dagen niet boven de 15 graden zullen uitkomen. Dat meldt het KMI. Al is er wel beterschap in zicht: zaterdag zou het kwik zelfs boven de 20 graden uitkomen.

jvh
Bron: BELGA

De weersverwachtingen voor dinsdag.© KMI

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, en er trekken in de loop van de dag buien van west naar oost over het land die lokaal behoorlijk pittig kunnen worden. Op het einde van de namiddag kunnen de opklaringen tijdelijk breder worden, en wordt het ook droger. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen, en 12 of 13 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig, met rukwinden die kunnen oplopen tot rond 70 km/u.

Dinsdagavond is het tijdelijk droog met enkele brede opklaringen. Al vrij snel trekt de hemel dicht vanaf het zuidwesten, en volgen er perioden van regen. De minima liggen tussen 6 en 10 graden bij een matige wind.

Rest van week

Woensdag start in de meeste streken zwaarbewolkt met regen. In de loop van de namiddag wordt het gedeeltelijk bewolkt met opklaringen en buien. De maxima schommelen tussen 8 en 10 graden in de Ardennen, en rond 13 of 14 graden in de overige streken. De wind is eerst matig, maar wordt aan zee vrij krachtig tot soms krachtig.

Donderdag verloopt meestal bewolkt met regelmatig regen of buien. De maxima liggen tussen 10 graden op de hoogste toppen, en 15 graden in het centrum van het land. De matige wind wordt ook in het binnenland vrij krachtig, en aan zee soms krachtig.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien, vooral in het westen van het land, en vrij veel wind. In het oosten verschijnen er bredere opklaringen. Het wordt zachter met maxima van 18 graden in de Ardennen, en 20 tot 21 graden in Vlaanderen. De wind is vrij krachtig in het binnenland, en waait nog iets harder aan zee.

Weekend

Zaterdag wordt het zeer zacht en zonnig met soms wat hoge wolkenvelden. In de loop van de dag schuiven er over het westen meer wolkenvelden binnen, maar het blijft droog. De maxima klimmen naar waarden hoger dan 20 graden.

Zondag is het wisselend bewolkt en er zijn enkele buien mogelijk, vooral in de voormiddag. We halen maxima van 15 tot 18 graden.

Maandag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met opnieuw kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 14 en 17 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen