Lange files rond Antwerpen door werken op de E313, Tijsmanstunnel wel weer open

Van de luwte van de Paasvakantie is op de snelwegen rond Antwerpen vandaag weinig te merken. Een stevige aanrijding tussen 4 vrachtwagens in de Tijsmanstunnel bemoeilijkte vanmiddag het verkeer in de Antwerpse haven en op de E313 in Ranst is het al de hele dag aanschuiven door werken.

Even voor de middag gebeurde er in de Tijsmanstunnel richting Stabroek een kop-staartaanrijding tussen 4 vrachtwagens. Er vielen gelukkig geen gewonden maar er moesten 2 voertuigen getakeld worden. Ook een oliespoor moest worden opgeruimd.

Rond 15.30 uur was de tunnel weer open.

Voorbij de afrit stonden tot 13.30 uur nog enkele honderden bestuurders geblokkeerd, zoals blijkt uit onderstaand camerabeeld van het Vlaams Verkeerscentrum hieronder.

(c) Vlaams Verkeerscentrum

Ook werkzaamheden op de E313 in Ranst veroorzaken al de hele dag problemen. Daar bouwt het Agentschap Wegen en Verkeer een nieuwe brug over de snelweg. Op de E313 zijn er in beide richtingen maar 2 rijstroken open en er staan files van een uur.

Hou daar trouwens de hele paasvakantie rekening met vertragingen want pas op 19 april zou weer een derde rijstrook open gaan.

Via onze verkeerspagina ben je steeds op de hoogte over waar de files staan en hoe lang je moet aanschuiven. 

Meest gelezen