© BELGA

Tessa Wullaert bevestigt vertrek bij Fortuna Sittard, maar sluit terugkeer naar België uit: “Een financiële kwestie”

Sterspeelster Tessa Wullaert keek dinsdag met veel zin vooruit naar de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van de Red Flames, vrijdag in Leuven tegen wereldkampioen Spanje. De topschutter aller tijden van de Flames is bovendien in topvorm. Tien dagen geleden scoorde ze voor haar club Fortuna Sittard nog zeven goals in een match. “Ik blijf focussen op doelpunten maken”, zei ze op de persbabbel in Tubeke.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Wullaert had overigens nog een nieuwtje te melden. Haar vertrek bij Fortuna Sittard staat vast. Het budget bij de Nederlandse eersteklasser daalt volgend seizoen drastisch. “Het is dus een financiële kwestie”, stelde de aanvalster. “Veel meer wil ik er niet over zeggen. Mijn makelaar is er mee bezig. Ik focus op goals.” Een terugkeer naar België ligt alvast niet op tafel.

© Getty Images

Wullaert wilde focussen op het duel van vrijdag tegen Spanje. “Ik hou van hun stijl”, gaf ze aan. “Ze proberen echt goed voetbal te brengen. De speelsters spelen bijna allemaal bij Real Madrid of Barcelona. Ze kennen elkaar goed en dat zie je. Hun spel is gericht op de korte combinatie, een andere aanpak dan de meeste toplanden. We hebben veel respect voor hen, maar ook niet te veel.” 

“Er zal voor ons niet zo veel veranderen, denk ik. Net als in de Nations League-duels tegen Engeland en Nederland zullen we veel moeten verdedigen”, analyseerde ze. “En hopelijk kunnen we Spanje pijn doen met onze snelheid. Daar moeten we op focussen. Misschien volgt dan weer een goed resultaat. Die overwinningen in de Nations League hebben ervoor gezorgd dat de lat hoger komt te liggen. De wedstrijd van vrijdag is een mooie uitdaging en een goede leerschool. We moeten er in geloven. Ik voel me alvast goed. Ik wil blijven goals maken en assists geven. Dat is mijn job.”

Marie Detruyer : “Zullen 100% moeten zijn”

Marie Detruyer toonde zich dinsdag tijdens het persmoment van de Red Flames in Tubeke enthousiast voor de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Spanje (vrijdag in Leuven) en Denemarken (dinsdag in Viborg). Vooral het duel met de wereldkampioen deed de middenveldster watertanden. “Een team als Spanje doet je dromen”, zo zei ze.

De twintigjarige Detruyer ontpopte zich op korte termijn tot een sterkhouder op het middenveld van OH Leuven en de Red Flames. In januari moest ze bij de verkiezing van de Gouden Schoen enkel Tessa Wullaert voor laten gaan. Tegen Spanje wacht vrijdag waarschijnlijk een vijftiende cap.

© AFP

“We moeten vrijdag geloven in onszelf”, blikte ze vooruit. “En dan is er veel mogelijk. Maar we moeten honderd procent zijn. Een team als Spanje doet je dromen. Ik denk dat ze nog beter zijn dan Engeland en Nederland. Het is een geweldige ploeg, met heel veel individuele kwaliteit. Speelsters als Aitana Bonmati (die er niet bij is vrijdag door blessure, red.) en Alexia Putellas zijn absolute wereldtoppers.”

Maar de Flames zelf kenden ook een uitstekend jaar. “We hebben een mooie stap voorwaarts gezet”, knikte Detruyer. “Het moet nog beter voor de top, maar we kunnen ons tonen tegen Spanje. Daar ben ik van overtuigd. Spanje is een heel aanvallende ploeg. Dan kan er ruimte in de rug van de verdediging ontstaan. Het is aan ons om daar gebruik van te maken. En ook op stilstaande fases kunnen we iets doen.”

© EPA-EFE

Bondscoach Ives Serneels mist het tweeluik door long covid. “Maar dat mag geen excuus zijn”, zei Detruyer vastbesloten. “Het is een beetje aanpassen, maar we kennen Kris (Van Der Haegen, de interim-bondscoach, red.) al lang. We moeten er gewoon vol voor gaan. We willen de top twee halen in deze groep en ons zo rechtstreeks plaatsen voor het EK. Dat is de doelstelling.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer