Archiefbeeld:  Vladimir Poetin brengt een bezoek aan de Kertsjbrug, die regelmatig wordt aangevallen door Oekraïense drones. Het nieuw traject per spoor door bezet gebied moet een alternatief vormen voor deze brug.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Vladimir Poetin brengt een bezoek aan de Kertsjbrug, die regelmatig wordt aangevallen door Oekraïense drones. Het nieuw traject per spoor door bezet gebied moet een alternatief vormen voor deze brug. © AFP

“Poetins spoorweg door bezet Oekraïne is bijna klaar en dat is ernstig probleem”, waarschuwt Oekraïense inlichtingendienst

De meer dan 700 km lange spoorlijn die Rusland aanlegt door bezette delen van Oekraïne, is bijna klaar. “De voltooiing van deze spoorlijn kan een ernstig probleem voor ons vormen”, verklaarde Kyrylo Budanov, de chef van de Oekraïense inlichtingendienst.

24 reacties

  • Karel Valgaern

    1 maand geleden
    Die spoorlijn op zich kan snel beschadigd worden, maar rusland heeft veel ervaring met snel herstellen van spoorwegen. Daarom zal het telkens maar enkele uren/dagen buiten gebruik zijn. Het constant vernielen zal véél energie, tijd en manschappen kosten aan Oekraïne, die hierdoor minder tijd en drones kunnen gebruiken om aan het echte front de russen tegen te houden.
  • viaene philippe

    1 maand geleden
    Nog een beetje geduld bij de officiële opening…wat precisie drones en het mogen er veel zijn.
  • Marianne wauman

    1 maand geleden
    Oekrainers zijn inventief, ze vinden er wel iets op.
  • nicky vandee

    1 maand geleden
    Niet zo verstandig van Putin,echt veilig kan je dit niet noemen
  • Danny Govaerts

    1 maand geleden
    Als hij volledig af is kunnen ze altijd de verbinding met Rusland opblazen. Na dat er materiaal opstaat dat vernield kan worden.