© raru

Kinderen leren stekjes verzorgen op plantenruildag in Godsheide

Hasselt -

In de mooie tuin van de pastorie van Godsheide (Hasselt) hebben vele bezoekers genoten van de plantenruildag die de Unie Godsheide er in samenwerking met de lokale afdeling van Ferm organiseerde.

Raymond Rutten

“De tuinvrienden van Godsheide organiseerden al lang een plantenruildag, maar door corona was daar een einde aan gekomen”, vertelt Luc Vlekken. “Drie jaar geleden hebben wij de draad weer opgepikt en zijn we van de parking aan de kerk verhuisd naar de pastorie. Onze ruildag is tegelijk ook een familiegebeuren, want Ferm zorgt voor een drankje en er is zelfs een springkasteel.”

De kleinsten kunnen ook terecht bij standhouder Rik Emonds. “Ik ben onderwijzer geweest in Godsheide en ik bracht mijn leerlingen af en toe wat basisprincipes van het tuinieren bij”, vertelt Rik. “En dat doe ik nu hier vandaag ook. Ik heb een hele reeks stekjes van zinnia’s en stinkertjes meegebracht. Die mogen de kinderen in een potje planten en mee naar huis nemen. Ze krijgen ook wat uitleg over hoe ze het plantje thuis verder moeten verzorgen.” Helena Wevers (5) en haar mama Kimberley zijn alvast enthousiast over het initiatief van meester Rik. “Heel leuk dat er ook aan de kleinsten is gedacht.”

© raru

© raru

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer