© rr

VIDEO. Inbreker wordt betrapt en valt zeven meter naar beneden in Maasmechelen

Maasmechelen -

Een bekende brasserie in Maasmechelen heeft zondagnacht twee inbrekers over de vloer gehad. Een van de mannen werd verjaagd door de eigenaar en viel zeven meter naar beneden. De val werd vastgelegd op camera. “De man heeft hier ruim tien minuten gelegen. Zijn kompaan moest hem ondersteunen.”

Jos Thomassen

“Een orkaan, een schim en plots twee lichten.” Zo omschrijft de uitbater van de brasserie op de Rijksweg in Maasmechelen zijn ongewenste ontmoeting met twee inbrekers, zondag even voor middernacht. Op camerabeelden is te zien hoe twee gemaskerde mannen met een ladder aan de achterkant van het gebouw eerst over een muurtje klimmen en nadien de ladder tegen de achtergevel zetten.

“Met een koevoet heeft de ene zich via een raam toegang verschaft tot mijn slaapkamer. Ik ben meteen beginnen schreeuwen en de inbreker is gevlucht. Maar hij struikelde over een tegel, viel zeven meter naar beneden en kwam onder op de klinkers terecht. Daarbij is ook zijn gsm gevallen. Hij heeft zich nog aan de railing van het terras proberen vast te klampen, maar dat mislukte.”

“Zijn kompaan heeft hem minutenlang laten liggen en is eerst de ladder gaan wegsteken in het achterliggend veld.” De eigenaar van de brasserie had intussen de bovendeur gesloten en was naar de benedenverdieping gegaan om de politie Lanaken-Maasmechelen te verwittigen. Die was snel ter plaatse, maar toen was het duo al verdwenen in het achterliggende veld richting de Heirstraat. “Het zijn waarschijnlijk mensen van hier in de buurt, want ik hoorde ze in het dialect ‘beste al binnen?’ (‘ben je al binnen?’) naar elkaar roepen.”

Bloed

Op de inrit lag een plas bloed en uit de beelden blijkt dat de man die de val maakte even het noorden kwijt was. “Hij zwalpte naar alle kanten en kon amper op zijn benen staan. Zijn kompaan heeft hem moeten ondersteunen. Hij heeft hier volgens de camerabeelden ruim tien minuten gelegen.”

De politie kon de inbrekers voorlopig niet vatten. “Je beleeft de schrik van je leven, dat kan ik je wel vertellen”, zegt de eigenaar. “Ik zit hier al veertig jaar en heb nog nooit iets voor gehad. En nu dit. Net als in een horrorfilm. De komende dagen blijft mijn kleinzoon hier slapen, maar de inbrekers zullen waarschijnlijk niet meer terug komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer