© Chris Pizzello/Invision/AP, Reuters

Taylor Swift mag zich officieel miljardair noemen, Bernard Arnault rijkste mens ter wereld

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift mag zich vanaf nu miljardair noemen. Ze is daarmee de eerste artieste die de status bereikt enkel en alleen met dank aan haar muziek, aldus het tijdschrift ‘Forbes’.

Bron: BELGA

De 34-jarige popzangeres heeft momenteel 1,1 miljard dollar verdiend (875 miljoen euro), gebaseerd op inkomsten uit haar Eras Tour en de waarde van haar muziekcatalogus. “Swift is de eerste muzikant die de tiencijferige status heeft bereikt enkel op basis van haar liedjes en optredens”, aldus Forbes.

LEES OOK. Taylor Swift breekt nieuw record op Disney+: ‘The eras tour’ is best bekeken concertfilm op streamingplatform

Eerder rondden ook Rihanna en Jay-Z de kaap van 1 miljard dollar, maar dat hadden ze niet enkel aan hun muziek te danken. Rihanna bereikte de status onder meer door haar schoonheidsmerk, Jay-Z door zijn kunstcollectie en aandelen in bedrijven.

Volgens Forbes heeft Swift haar rijkdom voor ongeveer 500 miljoen dollar te danken aan royalty’s en tournees, een vergelijkbaar bedrag haalt ze uit haar muzikale werk. Nog eens 125 miljoen dollar is afkomstig uit haar onroerend goed.

LEES OOK. Het lief van Taylor Swift heeft geen sixpack, en dat komt hem op ‘bodyshaming’ te staan

De rijkste persoon ter wereld is de Franse Bernard Arnault, eigenaar van het luxemerk LVMH, met een vermogen van zowat 233 miljard dollar. Tesla-, SpaceX en X-baas Elon Musk staat op plaats twee met 195 miljard dollar. De top vijf wordt vervolledigd door Amazon-oprichter Jeff Bezos (194 miljard), Facebook-baas Mark Zuckerberg (177 miljard) en Oracle-oprichter Larry Ellison (141 miljard). 

De eerste Belg op de erelijst prijkt op plaats 298. Het gaat om Eric Wittouck, die rijk werd als aandeelhouder van Tiense Suiker. Hij bezit volgens Forbes zo’n slordige 8,5 miljard dollar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER