© BELGA

David Goffin klopt Fransman Rinderknech en stoot door naar tweede ronde in Marrakech

David Goffin (ATP 102) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ATP 250-toernooi in het Marokkaanse Marrakech (gravel/579.320 euro).

Marnix Taes
Bron: BELGA

Goffin versloeg in de eerste ronde de Fransman Arthur Rinderknech (ATP 81) in tweemaal 6-4. De partij duurde 1 uur en 38 minuten. De Luikenaar ontmoet in de tweede ronde de Amerikaanse qualifier Nicolas Moreno De Alboran (ATP 157), die in zijn openingsronde het Argentijnse vijfde reekshoofd Facundo Diaz Acosta (ATP 55) uitschakelde in drie sets (6-4, 3-6, 6-3).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 33-jarige Goffin plaatste zich in Marrakech via de kwalificaties voor de hoofdtabel. De Belgische nummer 1 won het toernooi in Marrakech twee jaar geleden nog, zijn zesde en tot dusver laatste ATP-titel.

Goffin begint in Marokko aan zijn gravelseizoen. Hij is de enige Belg op de tabel in Marrakech. Twee weken geleden raakte hij niet door de kwalificaties op het Masters 1.000-toernooi van Miami.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer