© ATV

Sluikstorters dumpen afval op berm tussen Ring en Singel: stukje groen ligt er enorm vervuild bij

Borgerhout -

De groene berm tussen de Ring en de Singel ter hoogte van de oprit Borgerhout richting Gent ligt er enorm vervuild bij. Daar ligt een hoop afval verspreid over een lengte van zo’n 150 meter. Schepen van Stads- en buurtonderhoud Els van Doesburg (N-VA) laat aan ATV weten dat er al contact is opgenomen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

debn

“Een typisch fenomeen van ‘We rijden de snelweg op en wachten niet tot thuis. Wat we niet meer nodig hebben, gooien we gewoon uit het raam’”, noemt Van Doesburg de sluikstort die de redactie van ATV aantrof tussen de Ring en de Singel in Borgerhout.

De Antwerpse schepen is niet te spreken over de vuiligheid die door mensen is achtergelaten in het groene gebied, maar zegt dat ze vanuit de stad zelf weinig kan ondernemen. “Omdat dit stukje grond Vlaamse bevoegdheid is, moet het AWV dit komen opruimen. We gaan hen daarover ook aanspreken dat ze die bermen beter moeten onderhouden. Wij verwachten van de burger dat zij hun eigen domein proper houden, net zoals van andere instanties.”

Zowel de stad Antwerpen als AWV heeft dinsdag een ploeg naar de groene strook gestuurd. Uiteindelijk zal AWV in de loop van volgende week alles opruimen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV