© Vel

Marc Brys wordt de nieuwe bondscoach van Kameroen

Marc Brys (61) heeft zijn nieuwe uitdaging gevonden. De Antwerpenaar gaat de nationale ploeg van Kameroen coachen en ondertekende meteen een contract tot 2028.

kofr, yala

In een recent interview met onze collega's van Gazet van Antwerpen gaf Marc Brys al een hint. Het antwoord op de vraag of hij al aan zijn pensioen dacht: “Nee, ik blijf openstaan voor nieuwe uitdagingen. Naast OFI Kreta was ik onlangs ook bijna rond met de nationale ploeg van Ghana. Bondscoach worden spreekt me eigenlijk wel aan. Maar zowel financieel als sportief moet het plaatje kloppen. Anders doe ik het niet.”

Nu klopt dus het plaatje. Brys zat zonder ploeg na zijn vertrek bij OH Leuven in oktober. Kameroen was de voorbije maand dan weer op zoek naar een nieuwe bondscoach. Rigobert Song werd ontslagen na een teleurstellende Afrika Cup, waar hij en zijn ploeg eruit gingen in de achtste finales.

Brys moet nu voor eerherstel zorgen in Kameroen. Joachim Mununga wordt naar alle waarschijnlijkheid één van zijn assistenten. Ze zullen trouwens niet de eerste Belgen zijn: ook Hugo Broos was in het verleden al bondscoach van de Ontembare Leeuwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer