Cosenza (II) Sassuolo 2-5 (n.v.)
Lecce Como (II) 1-0
Monza Reggiana (II) 1-2
Torino Feralpisalo (II) 2-1

In minuut 96 en 99! Met ferm slotoffensief knokken De Ketelaere en Atalanta zich naar de bekerfinale

wo 24 april 2024 23:13

De Italiaanse bekerfinale is bekend: Juventus - Atalanta. De ploeg van Charles De Ketelaere wachtte tot diep in de toegevoegde tijd om een tienkoppig Fiorentina - de volgende tegenstander van Club in de Conference League - opzij te zetten. In de laatste 5 minuten scoorde Atalanta nog twee cruciale treffers.

De Ketelaere en co. naar bekerfinale

Een slotfase die nog lang zal nazinderen in Bergamo.

Thuisploeg Atalanta moest in de terugwedstrijd van de halve finales een 1-0-achterstand ophalen tegen Fiorentina, de volgende tegenstander van Club Brugge in de Conference League.

En lang bleef Atalanta niet bij de pakken zitten. Al na 8 minuten opende Koopmeiners de score en amper vijf minuten later leek Scamacca zelfs te verdubbelen, maar de VAR vergalde het feestje. Het bleef 1-0.

Tot de 69e minuut, althans. Nadat de bezoekers uit Firenze met een mannetje minder vielen, kon het toch de gelijkmaker scoren via Martinez Quarta. Virtueel stond Fiorentina weer in de finale.

Maar een ferm slotoffensief zou alles nog stevig door elkaar schudden. Een kwartier voor het einde legde De Ketelaere de bal klaar voor Scamacca, die de 2-1 met een héérlijke bicycle kick in de verste hoek duwde.

Het begin van het einde voor Fiorentina, dat zich met z'n tienen naar het einde sleepte. tevergeefs, In de 96e en de 99e minuut zorgden Lookman en Pasalic alsnog voor een volksfeest in Bergamo.

23/04/24
23:10

Juventus met bibberende knieën naar finale

Lazio heeft bijna kunnen stunten in zijn terugmatch van de halve finales tegen Juventus. Juve leek na de 2-0-zege uit de heenmatch gewonnen spel te hebben, maar door twee goals van de Argentijnse spits Valentin Castellanos, beide op assist van Luis Alberto, werd het kort na de rust ook 2-0 in Rome.

Lazio ging op zoek naar een 3e goal, die de club richting het walhalla zou sturen. Maar het doelpunt viel aan de overkant. Arkadiusz Milik stond nog maar net op het veld of hij stond al op de goeie plek voor de 2-1.

Juventus ligt zo op koers voor een 15e bekerzege, waarmee het nog steviger recordhouder zou worden. Woensdag weten we of Atalanta dan wel Fiorentina de tegenstander wordt in de finale.

23:09
03/04/24
22:55

Fiorentina gaat met kleinste verschil naar terugwedstrijd tegen Atalanta

In de tweede heenwedstrijd van de halve finales van de Coppa Italia heeft Fiorentina een (kleine) stap gezet richting de finale.

De thuisploeg kwam na een halfuur op voorsprong dankzij een geweldig doelpunt van Mandragora. De middenvelder trapte van zo'n 25 meter via de paal binnen. Atalanta, zonder De Ketelaere, kon niet meer tegenscoren en moet vol aan de bak in de terugwedstrijd. Die staat gepland over 3 weken.

02/04/24
23:54

Juventus met een been in finale

Juventus heeft een flinke stap richting een 22e bekerfinale gezet. In de heenwedstrijd van zijn halve finale versloeg het Lazio met 2-0. Federico Chiesa (50') en Dusan Vlahovic (64') scoorden. De terugwedstrijd wordt over drie weken in Rome gespeeld.

Juventus kon de beker al veertien keer in de prijzenkast zetten. Het is de enige trofee waar de Oude Dame dit seizoen nog van kan dromen. Europees mocht Juventus wegens een overtreding op de financiële regels niet aantreden en in de Serie A heeft het als derde al twintig punten goed te maken op leider Inter.