BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ONZE OPINIE. “Asielzoekers en vluchtelingen lijken dé inzet van de verkiezingen, maar het is maar een klein deel van het verhaal”

“Vol is vol? Die politieke slogan gaat over het topje van de ijsberg. Onder de waterlijn is er een grotere migratiebeweging waar niemand over spreekt”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde naar aanleiding van onze analyse van de migratiecijfers.

19 reacties

  • Nicole Vogelaere

    1 maand geleden
    Wanneer in het verleden heeft een partij beloofde veranderingen kunnen invoeren? Ze regeren nooit alleen en bovendien beslist Europa daar over. Het gaat alleen over postjes behouden of bemachtigen zoals de traditie het reeds voorschreef.
  • Jean Donny

    1 maand geleden
    Een asiel en migratie beleid bouwt men niet op emoties en populisme maar op verstand. En daar zijn we ver vanaf. Op weg naar eindeloze problemen.
  • Jean Donny

    1 maand geleden
    Asiel, immigratie, illegalen al decennia een groot probleem met dank aan politiekers die hun hoofd in het zand steken of wegkijken en wegwuiven. En niet in staat een deftig beleid op poten te zetten.
  • armand keyzers

    1 maand geleden
    Dat is dan ongewild! Aan alles is een grens.Wanneer gaat de politiek dit beginnen te begrijpen. Wie nu tegen de haren van de publieke opinie instrijkt zal het bekopen.
  • Gilbert Van den Berghe

    1 maand geleden
    Bepalen hoeveel asielzoekers er per jaren mogen binnenkomen en als getal bereikt sluiten als oplossing, hoe doet men dat ? Hoe kan men dat doen ? Lopen tellingen dan altijd exact juist ? Met enige maanden vertraging pas, ja. Dan zijn er al duizenden teveel aanwezig. Terugsturen ? Wie dan wel en wie niet ?Allemaal niet mogelijke ' oplossingen '. ALLE bijstand afschaffen , laat ze dat maar weten in de landen , ze zullen wel twee keer nadenken of ze dit naar dit land nog willen komen of niet .